Pand aan de A.C.W. Staringstraat gesloten vanwege vondst hennepplantage

06 september 2018 door Hennie van der Zouw
Pand aan de A.C.W. Staringstraat gesloten vanwege vondst hennepplantage

DORDRECHT - Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de A.C.W. Staringstraat 28 in Dordrecht. De politie trof een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan, verdeeld over twee ruimten. De gehele kwekerij met 259 hennepplanten is direct geruimd. Het pand wordt gesloten van woensdag 5 september 2018 tot maandag 3 december 2018.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct over gaan tot sluiting van het pand. Vanwege de omvang van de kwekerij, het professionele karakter en het feit dat er aanwijzingen zijn van eerdere oogsten, wordt het pand voor 3 maanden gesloten. Daarnaast is sprake van diefstal van elektriciteit.

Het aanpakken de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

De eigenaar van de woning heeft medewerking verleend aan de sluiting.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.