In ruim twintig roeiboten rond het Eiland van Dordt

10 september 2018 door Hennie van der Zouw
In ruim twintig roeiboten rond het Eiland van Dordt

DORDRECHT - Ruim twintig boten zullen op zondag 16 september ruim 50 km roeien rond het Eiland van Dordt. Deze prestatietocht met ruim 80 roeiers uit Nederland en Duitsland wordt georganiseerd door de roeiers van de K.D.R.& Z.V. en gaat over de grote rivieren rond het eiland. Gestart wordt op de roeilokatie aan het Wantij achter het Wantijbad en gaat richting Sliedrecht, daarna naar de Moerdijkbrug en over de Dordtsche Kil terug naar Dordrecht. Het is een pittige tocht over brede rivieren met scheepvaart. De roeiers worden begeleid door motorboten van havenleden van de vereniging en de Reddingsbrigade.

Bij de K.D.R.& Z.V. zijn ze wel gewend aan roeien op grote rivieren. Vorig jaar werd gestart bij het begin van de Rijn en geeindigd bij de vereniging en het jaar daarvoor werd de Maas afgevaren. Ook wordt er regelmatig geroeid in de Biesbosch, op de Linge of elders in het land.

Roeien is buitensport waar alle spieren aan bod komen. Bij de vereniging leer je roeien en daarna kun je meedoen aan toertochten en bevers en ijsvogels spotten of fanatiek gaan wedstrijdroeien.

De K.D.R.& Z.V. is te vinden aan het Wantijpark 2, voorbij het Wantijbad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.