Burenraad: belangrijke stap van Chemours

12 september 2018 door Hennie van der Zouw
Burenraad: belangrijke stap van Chemours

DORDRECHT - De Burenraad van DuPont en Chemours in Dordrecht heeft met waardering kennisgenomen van de ambities en investeringen van Chemours om de lozing en uitstoot van GenX bijna volledig te stoppen en het vertrouwen van de omgeving te herwinnen. De ambitie om van 'schandpaal tot schoolvoorbeeld' te transformeren en de uitstoot eind 2020 tot 99% terug te brengen, is een belangrijke stap in dat proces.

Met name ook de erkenning dat draagvlak in de omgeving niet alleen gebaseerd is op vergunningen en regelgeving, maar op een bredere behoefte om risico's maximaal uit te sluiten, komt overeen met de opstelling van de Burenraad.

Luisteren naar omgeving
In het korte bestaan van de Burenraad (start in 2017) heeft de raad meerdere malen aangedrongen op een sterke koerswijziging van Chemours in de houding naar de buitenwereld. Deze belangrijke stap geeft ons vertrouwen dat het bedrijf goed luistert naar de omgeving. De komende periode zal de Burenraad dit proces nauwgezet volgen en zo nodig het bedrijf daarop aanspreken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.