Dagclub De Klockelaer telt record aantal van al 37 schaakliefhebbers

13 september 2018
Dagclub De Klockelaer telt record aantal van al 37 schaakliefhebbers

DORDRECHT - De overdag schaakclub De Klockelaer in de wijk Crabbehof telt al 37 aktieve leden,  Dat is een record aantal in de veertig jarige historie van de dagclub en toont dat de schaaksport ook overdag kansen heeft.

Dit nieuws werd vandaag bekend gemaakt tijdens de traditionele schaaksimultaan van Hans Berrevoets.

De Dordtse schaker mocht zo ook het nieuwe seizoen openen. Hij scoorde niet onverdienstelijk zeventig procent tegen in totaal 21 tegenstanders. Vooraf wees Berrevoets erop dat er ook een schaakster is genomineerd als dochter van Dordrecht. Ton Slagboom - promotor van schaakclub Dordrecht - heeft de naam van Conclita Dwars ingestuurd.

De simultaan duurde bijna drie uur. Tom van Bokhoven van de website www.tomsschaakboeken.nl zal weer uitgebreid verslag doen van dat evenement en hij hield ook de uitslagen bij.

Het schaken overdag in de Klockelaer had in het verleden Buntsma als wedstrijdleider. Hij was de jeugdkampioen in Dordrecht van 1951. Pakweg twaalf jaar geleden besloot de website Tomsschaakboeken.nl aandacht te gaan geven aan schaken in het algemeen in de stad en de Klockelaer-schakers in het bijzonder.

Aandacht bleek te werken en van tien actieve schakers groeide de competitie tot nu 37 namen op de lijst. Elke donderdagmorgen wordt vanaf half tien in een gezellige en ontspannende sfeer geschaakt.

Daarnaast doet de dagclub ook aan schaakpromotie. Kok Kraayeveld is de grote man achter het buitenschaak elke woensdag van 13 tot 16 uur op het Scheffersplein. Woensdagmiddag zette hij met Peter van der Laars (erelid van schaakclub Dordrecht) wederom de stukken klaar naast het standbeeld van Ary Scheffer. Kraayeveld werd donderdagmorgen ook twee keer gehuldigd voor zijn inzet om het schaken buiten zichtbaar te maken.

De competitie heeft als deelnemers huisschakers, maar ook clubspelers van vooral Dordrecht en de Willige Dame.

Wie de schaakzaken op de voet wil volgen kan kijken bij Tomsschaakboeken.nl

Tom van Bokhoven doet in woord en beeld van veel schaakzaken verslag.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.