Jan Janssen pleit voor trotse Dordtenaren en kansen voor RTV Dordrecht

16 september 2018
Jan Janssen pleit voor trotse Dordtenaren en kansen voor RTV Dordrecht

DORDRECHT - Jan Janssen is een actieve, betrokken Dordtenaar. Hij is ook lid van het Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO) van RTV Dordrecht. Dat gaat meer over de inhoud van TV, radio en internet van de locale omroep. Op de foto burgemeester Kolff in een radioprogramma van RTV Dordrecht: Studio De Witt.

Janssen shrijft over zijn omroep in zijn wekelijkse nieuwsbrief, die circa vierhonderd afnemers heeft:

Afgelopen maandag hadden wel weer een bijeenkomst van het Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO) van de lokale omroep, RTV-Dordt.

Op gegeven moment kwam ter sprake dat Dordt toch een arme stad is, laag inkomen, lage opleiding, eenzijdige samenstelling van de woningen, kommer en kwel kortom. En in zo'n klimaat moet een lokale omroep als RTV-D het hoofd boven water houden.

Met een gemeente die fors bezuinigd op hun subsidie, een opdracht geeft om de eigen inkomsten te verhogen, de opdracht geeft voor innovatiever werken en meer jongeren aan te spreken.

Ga er maar aan staan. Alleen al het feit dat van elke 'eigen' verdiende euro er slechts 0,45 eurocent beschikbaar komt voor vrije aanwending voor de omroep zelf.


Dat Dordt een arme stad is, is een van de mythes die we zelf in stand houden. Kijk alleen eens naar het woningbestand dan zie je met name in de Binnenstad en de buitenwijken middle class en hoger zit.

Evenals nieuwe toevoegingen als De Hoven en plan Tij. Niet de beschikbaarheid aan geld is het probleem maar waar het uitgegeven wordt. Als dat meer aan Dordtse voorzieningen zou zijn, waren er een hoop problemen minder, in de Binnenstad, de bioscopen, RTV-D En nog een aantal anderen.

Dit is kortom een oproep aan Dordtse inwoners en bedrijven: Go Dordrecht!
Het wordt hoog tijd voor de Dordtse variant op James Brown 'I am black and I am proud'!

Tot zover Jan Janssen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.