Chemours wil op maatschappelijk verantwoorde wijze groeien

18 september 2018 door Hennie van der Zouw
Chemours wil op maatschappelijk verantwoorde wijze groeien

DRECHTSTEDEN - Na de aankondiging dat Chemours circa € 75 miljoen gaat investeren in de fabriek in Dordrecht, met als doel onder meer een reductie met 99% van de totale GenX-emissies tegen het einde van 2020, maakt Chemours middels onderstaand bericht zijn ambities op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen & produceren bekend:

Chemours koppelt maatschappelijk verantwoorde doelen aan groeistrategie
Chemours, een wereldwijd chemiebedrijf met leidende marktposities in fluor-producten, titaniumtechnologieën en chemische oplossingen, heeft voor het eerst een zogenaamd ‘Corporate Responsibility Commitment’ - programma aangekondigd. Dit programma bestaat uit doelen die in 2030 bereikt moeten zijn op acht belangrijke gebieden: veiligheid, hun buren, hun medewerkers, het klimaat, de waterkwaliteit, ons afval, de duurzaamheid van hun producten en de duurzaamheid van hun leveranciers.

"Ik ben verheugd om onze Corporate Responsibility Commitments (CRC) bekend te maken, die een uitbreiding zijn van onze groeiplannen voor Chemours," aldus CEO Mark Vergnano. "Nadat we ons transformatieplan hebben voltooid, beginnen we aan ons volgende hoofdstuk dat wordt gekenmerkt door groei die tegemoet komt aan de eisen van klanten, investeerders, de gemeenschappen om ons heen en onze werknemers. We zullen essentiële, door chemie gedreven oplossingen blijven leveren die het moderne leven mogelijk maken, terwijl we een grotere positieve bijdrage leveren aan de maatschappij."

Chemours is van plan overal ter wereld te gaan investeren in de fabrieken en in de omliggende gemeenschappen om tien specifieke doelen te bereiken:

• een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen met 60%;
• een vermindering van de emissies naar lucht en water van gefluoreerde organische chemische stoffen met 99% of meer;
• een verlaging van het stortplaats-volume met 70%;
• een verbetering van de prestaties op het gebied van de veiligheid van onze medewerkers, aannemers, processen en distributie met minimaal 75%;
• investeringen om het STEM-onderwijs te bevorderen (STEM is een Engelse afkorting voor Science, Technology, Engineering en Mathematics), het milieu te verbeteren en om werk en huishouden veiliger te maken in onze gemeenschappen;
• van alle mensen die wereldwijd bij ons bedrijf werken, zal 50% vrouw zijn;
• van onze mensen in de Verenigde Staten zal 20% een etnisch diverse achtergrond hebben;
• onze omzet zal voor 50% bestaan uit oplossingen die bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor het jaar 2030;
• de duurzaamheidsprestatie van 80% van onze leveranciers zal met 15% verbeteren;
• in 2030 versnellen we ons plan om in 2050 als bedrijf CO2-positief te zijn.

Chemours was, vooruitlopend op de formele aankondiging van vandaag, woensdag 18 september 2018 al begonnen met de uitvoering van zijn MVO-doelen. Hieronder valt een investering van $ 190 miljoen in technologie voor de beheersing van emissies naar water en lucht in de fabrieken in Fayetteville (VS) en Dordrecht, om een significante vermindering van alle uitstoot van organische gefluoreerde stoffen te bewerkstelligen. Dit creëert een toekomstig beheersingsmodel voor emissies dat leidend is in de industrie. Bovendien heeft Chemours eerder dit jaar het Future of Chemistry studiebeurzen programma opgezet, waarbij $ 400.000 beschikbaar is voor studenten die een STEM-studie volgen na de middelbare school.

"Deze investeringen zullen worden weerspiegeld in onze toekomstige begrotingen,” aldus Mark Newman, Chief Financial Officer van Chemours. "En we blijven ons inzetten voor waarde-creatie voor de aandeelhouders van 2018 tot 2020 en de strategie voor de toewijzing van kapitaal."

In de komende weken onthult Chemours elementen van hun MVO-programma, inclusief de publicatie van het eerste MVO-verslag in oktober 2018, dat een gedetailleerd overzicht zal bevatten van dit initiatief en de tien eerder genoemde doelstellingen.

"We hebben zeer ambitieuze doelen voor onszelf gesteld om te laten zien dat we de kennis en de wil hebben om een ander soort chemiebedrijf te zijn," zei Paul Kirsch, president van de Chemours Fluor-producten. "Chemours is een prestatiegericht bedrijf en ons Corporate Responsibility Commitment is niet anders. Daarom hebben we duidelijke doelen vastgelegd om onze vooruitgang te meten en te rapporteren. Het bereiken van deze doelen betekent dat we op weg zijn om de beste te zijn in de wereld door chemie te gebruiken om het leven van mensen overal te verbeteren. "

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.