Verbouwing Plus Dubbeldam begint; straks grotere versafdeling en meer ruimte voor klant

03 oktober 2017
Verbouwing Plus Dubbeldam begint; straks grotere versafdeling en meer ruimte voor klant

DORDRECHT - “Wij hopen 600 m2 toe te voegen aan de winkel”, vertelt Pel ’t Lam, de eigenaar van supermarkt Plus Dubbeldam. Al in 1995 is hij samen met de Plusorganisatie deze winkel gestart en in 2007 is hij met de Plus Bieshof begonnen in de Stadspolders, in de oude Edah vestiging. Nu het Damplein wordt vernieuwd, start ook de Plus Dubbeldam met de verbouwing, voor een ruimer assortiment, meer parkeerplaatsen en meer ruimte.

“Het mooie aan het vak is dat het zo breed is”,  vertelt ’t Lam in zijn kantoor boven de supermarkt in Dubbeldam. “Je hebt met commercie te maken, met financiën en we hebben meer dan tweehonderdvijftig medewerkers, die we de nodige aandacht geven. Goed gemotiveerde en tevreden medewerkers geeft tevreden klanten. We zijn altijd bezig om te verbeteren op allerlei fronten.” Dat laatste is ook gelijk de reden dat de Plus Dubbeldam gaat verbouwen en uitbreiden.

Verbouwing
“We hopen 600 m2 en ruim 30 parkeerplaatsen aan de winkel toe te voegen”, aldus ’t Lam. De parkeerplaatsen komen aan de achterkant. Daar ligt nu nog een braakliggend terrein. Deze week wordt begonnen om deze plek om te toveren tot parkeerplaatsen. “Door verschillende oorzaken is het een lange weg geweest om hier te komen, maar door het proces is het plan wel beter geworden. Een beetje vertraging levert ook nieuwe inzichten op.”

’t Lam laat bouwtekeningen zien van hoe het er uit gaat zien. Aan de achterkant wordt gebouwd, zodat de bevoorrading binnen plaats kan vinden, om geen geluidsoverlast voor de buurt te geven. Verder wordt er zowel aan de voorkant als de zijkanten een stuk aan de winkel gebouwd. “We kunnen voorlopig gewoon gaan verbouwen, zonder dat het overlast voor de consument geeft”, licht ’t Lam de verbouwing toe. “De geplande opening is half mei en ruim twee weken voor die datum zullen we moeten sluiten om de binnenkant aan te kunnen pakken. Binnen nu en 2 weken willen we met de sloop van het kantoorpand Benevia gaan beginnen. De werkzaamheden gaan binnen tussen nu en een aantal weken echt vorm krijgen.”

In de verbouwde winkel gaan klanten meer ruimte krijgen. Ook de versafdeling met groente, fruit,  brood, banket en vlees krijgt veel meer ruimte. Er komt een makerij met verse pizza’s, maaltijdsalades, warme gegrilde kippen en verse maaltijden. ”Vers en gemak wordt steeds belangrijker voor de consumenten”, vertelt ’t Lam. “Mensen willen gezond eten, dus de kwaliteit van die producten zal toe moeten nemen.” Een andere ontwikkeling is bestellen via internet. “Online bestellen en bezorgen wordt steeds belangrijker. Dat gaat heel erg goed, daar maken steeds meer mensen gebruik van.”

Maatschappelijke betrokkenheid
“Een van de pijlers van Plus ’t lam is de maatschappelijke betrokkenheid. We sponsoren evenementen, met name sportclubs en allerlei verenigingen en de voedselbank. De omgeving is goed voor ons en daar willen we ook wat voor terug doen. We hebben het uitstekend hier in Dubbeldam en ook in de Stadspolders. Het gaat goed met de bedrijven en dan is het goed om daarvan te delen. Verder maken onze medewerkers het verschil. Dat krijgen we ook in alle onderzoeken terug. Onze klantvriendelijkheid is groot. Ook hebben we vijftien echte lokale leveranciers, die voor heel mooi kwalitatief toegevoegd assortiment zorgen, bovenop wat landelijk door de Plus aangeboden wordt. We hebben een samenwerking met bakker Voordijk uit Ridderkerk die top brood en gebak levert, we werken samen met een boer uit Nieuw Lekkerland, waar we echt fantastisch rundvlees van kopen en hebben het gebak van bakkerij Brokking en chocolade van Olala Chocola vanuit de Voorstraat.”

Over de herinrichting van het Damplein is ’t Lam goed te spreken. “We krijgen een heel mooi ingericht groen plein, wat goed bereikbaar is, wat prettig is om te verblijven en waar je goed kunt parkeren. Dat is voor winkels ontzettend belangrijk. We merken de afgelopen weken dat, als dat niet kan, mensen uitwijken naar Stadspolders bijvoorbeeld. Het wordt een heel ander plein dan dat het was, maar dat verdient Dubbeldam ook. Het is een heel plezierige plek om te wonen of je bedrijf te hebben. Het is een prettige omgeving.”Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.