Open dag Essenhof goed bezocht

10 april 2014
Open dag Essenhof goed bezocht

DORDRECHT - De landelijke open dag voor crematoria, waaraan ook de Essenhof deelnam, heeft veel bezoek getrokken. Directeur Pauline Harmsen sprak van een succes: ‘We hebben op deze dag ruim 250 bezoekers ontvangen. Deze kregen een rondleiding door het crematorium, door de familiekamer en langs de invoerruimte. Wat opviel was dat mensen vaak opgelucht het pand verlaten. Het is minder akelig dan we dachten, zeggen ze dan. En men is blij dat we zo open zijn over wat er met je gebeurt als je dood bent. Het haalt een deel van de angst weg.’

Er was vooral belangstelling voor het technische gedeelte en voor de verwerking en bestemming van de crematie-as.

De bedoeling van de Open Dag is om belangstellenden een indruk te geven wat er zoal bij een crematie komt kijken. Bezoekers werden ontvangen in de hal van het witte ronde hoofdgebouw. Naast de rondleidingen werden in de Biesbosch Aula een videofilm getoond over de Essenhof. In de koffiekamer was er iets te drinken en waren medewerkers aanwezig voor het geven van uitleg en het beantwoorden van vragen.

Vernieuwde website
Allerlei informatie over begraven en cremeren is te vinden op de geheel vernieuwde website www.essenhof.nl. Langskomen kan ook. Op werkdagen is het publiekskantoor aan de Nassauweg 200 open van 09.00 tot 16.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.