Uitbreiding Dienstverlening Essenhof

14 januari 2015
Uitbreiding Dienstverlening Essenhof

DORDRECHT - Vanaf dit jaar zijn de openingstijden van crematorium en begraafplaatsen Essenhof verruimd. De toeslagen voor de buitengewone tijden zijn afgeschaft. Er kan nu op de Essenhof tot 18.00 uur begraven of gecremeerd worden zonder extra kosten en daarna kan er tot 21.00 uur gebruik gemaakt worden van de Biesbosch Aula of de Thuredrith Aula tegen een speciaal avondtarief. Ook op zaterdagen zijn de openingstijden verruimd en de tarieven aangepast aan de eisen van deze tijd.

Een andere belangrijke wijziging op de begraafplaatsen betreft de beschikbare particuliere graven. De Essenhof biedt per 1 januari ook een particulier graf aan voor 1 overledene en voor de periode van 15 jaar. Voorheen werden particuliere graven alleen uitgegeven voor twee overledenen en voor een periode van 30 jaar.

Familiegraf
Niet iedereen heeft meer behoefte aan een zogenaamd familiegraf. Dit kan zijn vanwege religieuze motieven, maar ook om hele praktische redenen: er zijn immers steeds meer eenpersoonshuishoudens of andere samenlevingsverbanden. De tarieven voor een eenpersoonsgraf zijn bovendien een stuk lager dan voor een traditioneel particulier graf.

Prijsverschil kleiner geworden
Met deze uitbreiding is ook het prijsverschil tussen een particulier graf en een algemeen graf kleiner geworden. Zo kunnen meer mensen een keuze maken voor een graf dat na het aflopen van de uitgiftetermijn behouden kan blijven door verlenging. Verlengen kan namelijk niet bij een algemeen graf. Dat wordt na 15 jaar definitief opgeheven. Vanaf 1 januari zijn ook de verlengingstermijnen uitgebreid. Nabestaanden kunnen nu kiezen voor termijnen van 5, 10, 15 of 20 jaar. Vroeger was dit standaard 10 jaar.

Algemene informatie
De begraafplaatsen van de Essenhof zijn van april tot november dagelijks geopend van 08.00 tot 21.00 uur. Van november tot en met maart van 08.00 tot 18.00 uur. Het kantoor aan de Nassauweg is op werkdagen geopend van 09.00 tot 16.30 uur. Op dit adres zijn ook het crematorium en de beide aula’s gevestigd. Voor elke crematie of begrafenis zijn er specifieke aanvangstijden.

Essenhof, Nassauweg 200, 3314 JR Dordrecht, telefoon 078 7708747, fax 078 6140959, e-mail: essenhof@dordrecht.nl, website www.essenhof.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.