Startersdag voor pre-starters en jonge bedrijven

04 maart 2016
Startersdag voor pre-starters en jonge bedrijven

DRECHTSTEDEN - Op 22 maart organiseert Startersdagen.com in samenwerking met de Rabobank en met ondersteuning van de Belastingdienst en de gemeenten binnen de Drechtsteden een startersdag voor de regio Drechtsteden. Oriënterende starters, starters en ondernemers met een bedrijf tot 3 jaar kunnen tijdens het gratis toegankelijke evenement in contact komen met ruim 25 landelijke en regionale organisaties en overheden uit verschillende branches en sectoren die een starter verder op weg kunnen helpen in welke fase deze ook zit. Het evenement vindt plaats in het Da Vinci College te Dordrecht.

Waarom een startersdag?
80% van de beginnende zelfstandigen en jonge bedrijven blijkt binnen drie jaar de activiteiten alweer te hebben gestaakt. Het gebrek aan een goede voorbereiding en het ontbreken van begeleiding ligt daaraan meestal ten grondslag. Jammer voor de starter en niet goed voor de lokale economie.

Programma
Na de officiële opening start de startersmarkt waar starters in gesprek kunnen gaan met ruim 17 experts en dienstverleners om persoonlijke vragen te kunnen stellen. Dit zijn landelijke en regionale partijen als de Rabobank, Belastingdienst en het BBIE en de gemeenten in de Drechtsteden en worden aangevuld met regionale bedrijven in diverse expertises zoals reclame, administratie, ICT, websiteontwikkeling, assurantiën, juridische dienstverlening en bedrijfsbegeleiding.

Hierop volgen twee ronden met presentaties, seminars en workshops over onderwerpen als belastingregels, marketing, financieren, juridische regels, klanten vinden en binden, verbeteren van je (online) vindbaarheid, communicatiestrategie en het beschermen van je idee en merk.

Het laatste onderdeel is de mogelijkheid om effectief te netwerken met andere starters en ervaringen en kennis uit te delen.

Voor wie is de startersdag?
De startersdag is kosteloos toegankelijk voor iedereen die rondloopt met plannen om voor zichzelf te beginnen (pre-starters), in startfase zit (opstartende starters) en voor ondernemers met een bedrijf van 0 tot 3 jaar (jonge bedrijven)

Aanmelden
De startersdag is op dinsdag 22 maart bij het Da Vinci College te Dordrecht. Geïnteresseerden zijn vanaf 17.30 uur van harte welkom voor een broodjesbuffet (optioneel) en een eerste bezoek aan de startersmarkt, het officiële programma start om 18:45 uur. Deelnemen aan de Startersdag is geheel gratis, met uitzondering van het optioneel afnemen van het broodjesbuffet en het nuttigen vanconsumpties.

Aanmelden kan via www.startersdagen.com/drechtsteden2016. Op deze website staat ook meer informatie over het programma, locatie, standhouders, seminars, workshops en presentaties en de sprekers tijdens het event.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.