Leerlingen Johan de Wittgymnasium adopteren weer Joods monument in Stadhuis Dordrecht

22 september 2017
Leerlingen Johan de Wittgymnasium adopteren weer Joods monument in Stadhuis Dordrecht

DORDRECHT - De Joodse begraafplaats aan de Achterweg is de meest zichtbare plek van de Joodse geschiedenis van en in Dordrecht. Vanaf 1989 is er een een Joods monument in de hal van het Stadhuis dat is geadopteerd door leerlingen van het Johan de Wittgymnasium. Dat is niet toevallig, want een een leraar van deze school was Rabbijn Barend Katan, die binnenkort 75 jaar geleden werd gedepoteerd uit Dordrecht.

Bericht gemeente Dordrecht:

 Maandag 25 september 11.00 uur: overdracht Joods Monument
Op maandag 25 september om 11.00 uur vindt de overdracht van de adoptie van het Joods Monument plaats.

De bijeenkomst wordt voorbereid en begeleid door leerlingen van het Johan de Witt-gymnasium. Leerlingen van de oude adoptiegroep dragen de zorg en verantwoordelijkheid van het monument over aan een nieuwe groep leerlingen. Burgemeester A.W. Kolff is bij de overdracht aanwezig en hij zal een toespraak houden.

Het monument staat in de hal van het Stadhuis met daarop de namen van 221 Joodse Dordtenaren die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgebracht in concentratiekampen.
Inloop: 10.45 uur

Aanvang: 11.00 uur

Locatie: Stadhuis Dordrecht

Het monument is een ontwerp van beeldend kunstenaar Jurriaan Schrofer (1926 – 1990). Particulieren, bedrijven, instellingen en de gemeente Dordrecht gaven hem opdracht een monument te ontwerpen ter herinnering aan de deportatie van de Joodse Dordtenaren in de jaren 1940 – 1945.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.