Uitreiking Johan de Witt-speld aan mevrouw van Heiningen

24 oktober 2017
Uitreiking Johan de Witt-speld aan mevrouw van Heiningen

DORDRECHT - Op maandag 23 oktober reikte wethouder Piet Sleeking een Johan de Witt-speld uit aan mevrouw Elisabeth van Heiningen, voorzitter van het Historisch Platform Dordrecht. De uitreiking vond plaats tijdens een reguliere vergadering van Historisch Platform Dordrecht, die plaatsvond in een vergaderzaal van Intree, Spuiboulevard 99 te Dordrecht. Aanvang was 15.30 uur.

De gemeente gaf als motivatie voor de onderscheiding:

Aan mevrouw Van Heiningen is de Johan de Witt-speld toegekend vanwege haar verdiensten voor de geschiedschrijving en het behoud van het historisch erfgoed van Dordrecht. In 2008 richtte zij het Historisch Platform Dordrecht op. Verschillende historische verenigingen en erfgoedinstellingen werken hierin samen. Op haar initiatief is de meerdaagse cursus Dordtologie gestart, die al door meer dan 500 personen gevolgd is. Deze cursus is belangrijk voor de vermeerdering van kennis over de historie van Dordrecht. Mevrouw Van Heiningen is ook de drijvende kracht achter de serie 'Verhalen van Dordrecht', waarvan er al 34 deeltjes met steeds een ander historisch thema zijn verschenen.

Van 2005 tot 2011 maakte zij deel uit van het bestuur van de Vereniging Oud-Dordrecht en vanaf 2011 is zij als vrijwilligster aan deze vereniging verbonden. In 2015 richtte zij de werkgroep Bouwhistorie op. Iedere maand worden 1 à 2 historische panden onderzocht en schrijft zij artikelen voor de website en het blog. Tot slot was mevrouw Van Heiningen van 2004 tot 2011 voorzitter van de Dordtse Kunst Kring.

Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van Burgemeester en Wethouders op voorstel van één van zijn leden.

Na de uitreiking liet Elisabeth van Heiningen weten beslist door te gaan met haar werk in het algemeen belang voor Dordrecht en de toekomst van het verleden in het bijzonder.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.