SGOrunners rennen met succes onderzoeksgeld bij elkaar

24 september 2018 door Hennie van der Zouw
SGOrunners rennen met succes onderzoeksgeld bij elkaar

DORDRECHT - De SGOrunners van het Albert Schweitzer ziekenhuis hebben zaterdag - deels in de stromende regen, maar in uitstekende sfeer - de estaffetocht van het Dordtse ziekenhuis naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam hardlopend volbracht. Ze moesten omlopen via Schoonhoven, om aan de vereiste te voldoen dat er minstens 75 kilometer moet worden afgelegd.

Het landelijke initiatief is bedoeld om geld op te halen voor het SGOfonds, dat onderzoek doet naar acute geneeskunde. Het loopteam bestond vrijwel geheel uit Spoedeisende Hulp-artsen en -verpleegkundigen. Ook bestuursvoorzitter Peter van der Meer deed mee. Terwijl deze lopers naar Rotterdam renden, kwam een team van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis uit Goes naar Dordrecht. Zo renden vijftien ziekenhuizen in het land die dag ‘naar elkaar toe’.

De opbrengst is nog niet te voorspellen, omdat de meeste bijdragen nog moeten binnenkomen, maar bedraagt naar verwachting over het hele land bezien enkele tienduizenden euro’s. Het Albert Schweitzer ziekenhuis is de sponsors zeer dankbaar. Zo stelde verhuurder Inqar Drechtsteden een volgbusje ter beschikking, terwijl Veerdienst Schoonhoven de groep gratis overzette van Groot-Ammers naar Schoonhoven (foto). De Ruiter Catering gaf eten mee voor onderweg en AKO Dordwijk verzorgde een presentje voor de lopers uit Goes. Bijdragen waren er ook van Sodexo, Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid, het Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis en tientallen familieleden en naasten van de lopers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.