Recordpoging langste tafel van lege jenever- en wijnflessen in Vleeshouwersstraat

22 augustus 2016
Recordpoging langste tafel van lege jenever- en wijnflessen in Vleeshouwersstraat

DORDRECHT - Een driegangen lunch van kok Erik van Loo aan de langste tafel van lege jenever- en wijnflessen. Ingrediënten voor een schitterende middag op zondag 18 september aanstaande in de Vleeshouwerstraat, een van de oudste straatjes van Dordrecht. Een recordpoging die wordt opgenomen in het Guinnes Book of Records. Een uitgelezen mogelijkheid om een goed doel te steunen in Hollands oudste stad, zo bedacht winkeliersvereniging Kwartier Gouden Osch. De opbrengst is bestemd voor Via Lumia en Stichting Voorleesexpress.

Een unieke samenwerking is ontstaan tussen de winkeliersvereniging De Gouden Osch (Groenmarkt – Vleeshouwersstraat), Wijnhuis Nº 167, Koninklijke De Kuyper/Rutte & Zn en Fles & Mes. Diverse andere sponsoren dragen ook bij aan het slagen van dit evenement. Erik van Loo, patron cuisinier van het befaamde Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, is bereid gevonden om belangeloos een uitgelezen drie gangenlunch samen te stellen. Van Loo behoort tot het rijtje chefs die 24 uur per dag met eten bezig zijn. Na twee Michelin sterren in restaurant De Zwethheul en een drietal sterren van Cees Helder ten tijde van de overname, manoeuvreerde Erik van Loo ‘zijn’ Parkheuvel als een volleerd stuurman opnieuw naar twee dik verdiende Michelin sterren.

Een bijzondere bijkomstigheid is dat de lunch een plek zal krijgen in het Guinness Book of Records. Een officiële jury zal op het evenement toezien. De deelnemers zijn onderdeel van een nieuw wereldrecord want zij eten aan de langste tafel gemaakt van lege wijnflessen of jeneverflessen. Na afloop van de lunch worden deze bijzondere tafels geveild. De bijzondere tafels voor de lunch worden geplaatst in het eerste deel van de Vleeshouwersstraat, vanaf de Groenmarkt tot aan de Vleeshouwerssteeg. De totale lengte van de tafels is vijftig meter en er kunnen maximaal 150 personen aan de lunch deelnemen.

“Het wordt een mooi en uniek evenement”, aldus initiatiefnemer Frank Kila van Wijnhuis 167. “We zijn er trots op dat Erik van Loo de lunch verzorgt. Daarnaast hopen we de Vleeshouwersstraat weer eens in het zonnetje te zetten en een groot bedrag op te halen voor onze goede doelen.” De driegangen lunch kost € 49,50 per persoon en is inclusief wereldrecord, welkomstcocktail, wijnarrangement en koffie. De ontvangst van de lunchgasten is om 12.30 uur. Het evenement duurt tot ongeveer 16.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.benefietlunch.nl. Belangstellenden kunnen zich ook via de website aanmelden.

De opbrengst gaat naar Via Lumia en Stichting Voorleesexpress. Via Lumia is een non-profitstichting die zich inzet voor jongeren en volwassenen, die net even anders zijn, zoals mensen met autisme en mensen met een psychiatrische achtergrond. De Stichting Voorleesexpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Doelgroep zijn kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.