Harry Eskes volgt Jeroen Put op als voorzitter CJBD

13 april 2017
Harry Eskes volgt Jeroen Put op als voorzitter CJBD

DRECHTSTEDEN - In de maandag gehouden algemene ledenvergadering koos netwerkplatform CJBD (Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden) Harry Eskes als nieuwe voorzitter. Hij neemt de voorzittershamer over van Jeroen Put. Tijdens dezelfde vergadering werd Arne Verwoert als nieuw bestuurslid gekozen, terwijl de aftredende bestuursleden Koos Schenk en Werner Kelder werden herkozen. Tot slot werd Jeroen Put vanwege zijn inspanningen in de afgelopen jaren benoemd tot erelid.

Uitgezette lijnen vasthouden
Vereniging Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden, dat vorig jaar het 25-jarig jubileum vierde, kent de laatste jaren een gestage groei. CJBD wordt steeds zichtbaarder en organiseert maandelijks een bijeenkomst, soms twee. Tot afgelopen maandag was Jeroen Put de voorzitter en het gezicht. De algemene ledenvergadering koos Harry Eskes, die al bestuurslid was, als zijn opvolger: “Toen Jeroen vertelde dat hij wilde stoppen, vond de rest van het bestuur dat jammer. Maar hij was onverbiddelijk. Daarna werd gevraagd of ik het stokje wilde overnemen. Wetende dat het een hele taak zal zijn Jeroen op te volgen, nam ik de uitdaging toch aan. Ik zal dingen ongetwijfeld anders doen, maar de uitgezette lijnen zullen we blijven volgen. Het is fijn dat onze leden daar met algemene stemmen mee instemden.”

Binden en verbinden
Tijdens de vergadering werd Arne Verwoert gekozen als bestuurslid. Harry Eskes: “We willen zo effectief mogelijk werken, dus neemt Arne de portefeuille ‘leden’ op zich. Herkiesbaar waren Koos Schenk (penningmeester, verlenging met één jaar zoals hij wil) en Werner Kelder (bestuurslid programma) en werden herkozen. Dat is prettig, zo houden we een sterke ploeg en kunnen we ons blijven richten op het binden en verbinden van jonge bedrijven in de regio. Of, zoals onze slogan is, ‘Samen kom je verder’.”

Verrast en vereerd
Last but not least werd Jeroen Put voorgedragen én benoemd als erelid. “Jeroen bracht de vereniging door zijn enthousiasme en inzet naar waar we nu staan. Financieel gezond, met een groeiend ledental en met krachtige partners. Dat verdient het erelidmaatschap. In juli nemen we feestelijk afscheid.”
Waarover Jeroen Put zelf zei: “Dit had ik totaal niet verwacht, ik ben verrast en vereerd. De afgelopen jaren heb ik met plezier gebouwd, maar ik vond het tijd een stapje terug te doen. Het is goed dat - voor de komende fase van verder doorgroeien en professionaliseren - er een nieuwe krachtige voorzitter komt. Want voor iedere fase moet je de meest geschikte mensen vinden. CJBD heeft een sterk bestuur en natuurlijk mag Harry bij mij aankloppen voor een mening. Ik ga ook niet weg als lid, natuurlijk.”

Foto-onderschrift: Jeroen Put (links) geeft de voorzittershamer door aan de nieuwe CJBD-voorzitter Harry Eskes – Foto: Anke Bot Fotografie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.