CDA over Oranje of De Witt

27 september 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Het lijkt welhaast of je gedwongen wordt te kiezen in welk kamp je zit: #ikwillemniet of #ikwillemwel. Voor of tegen een Dordts standbeeld van Willem van Oranje. Voor de republikeinse gebroeders de Witt of voor de prins van Oranje? Het CDA vindt dit een schijntegenstelling en wil op die manier niet kiezen.

"Dordt heeft een rijke en veelkleurige geschiedenis, waar strijd en verzet deel van uitmaakt. Dat mag van ons gewoon zichtbaar zijn in de stad. De strijd en tegenstellingen van toen, waar Dordt op verschillende manieren en tijden het toneel van is geweest, zijn gelukkig doorontwikkeld tot de democratie van nu waarin onze vrijheden grondwettelijk verankerd zijn. Dat geeft hoop.

Niet kiezen voor Van Oranje of De Witt, maar kiezen voor ruimte voor beiden. Dat doen we vanuit onze overtuiging dat verschil mag bestaan. Ook vandaag de dag actueel. Het zou zomaar kunnen dat de zwijgende meerderheid dat ook zo ziet…"

Alds het CDA Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.