Beleef het Weizigtpark van de toekomst tijdens de Weizigt Parkdag

28 september 2018 door Hennie van der Zouw
Beleef het Weizigtpark van de toekomst tijdens de Weizigt Parkdag

DORDRECHT - Donderdag 4 oktober werpen we een blik op het toekomstige Weizigtpark. De Alliantie Weizigtpark Dordrecht organiseert dan de Weizigt Parkdag. Een dag waar beleven, leren en ontmoeten in hét stadspark van Dordrecht centraal staat. Tijdens een doorlopend, interactief programma ervaren bezoekers de toekomstmogelijkheden van het Weizigtpark.

Het stadspark van Dordrecht
Het Weizigtpark is een mooi, historisch park op een unieke locatie waar de bezoeker kan ontspannen. Daarnaast heeft het park de potentie om nog meer een stadspark te worden. Waar ruimte is voor fietsers en voetgangers, ontmoeting, educatieve en sportieve activiteiten, evenementen en daghoreca. Ook de verbinding van en naar het station en met Duurzaamheidscentrum Weizigt kan beter. Tijdens de Weizigt Parkdag wordt de bezoeker uitgenodigd sfeer te komen proeven, mee te doen met kleinschalige activiteiten en met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van het Weizigtpark.

Ruimte voor zowel actie als rust
Door een interactief activiteitenprogramma krijgen bezoekers, jong én oud, 4 oktober een goed beeld van de mogelijkheden van het Weizigtpark. In drie rondes kunnen zij deelnemen aan vijf verschillende activiteiten.

Waar Wandelclub Vitamine W samen met de bezoekers een rustgevende wandelroute uitzet, laat de Fietsersbond de zien hoe je het park als fietser kunt beleven.
De sportcoaches van Dordt Sport dagen je uit je even lekker in het zweet te werken, terwijl MEE Drechtsteden het wat rustiger aanpakt en een spannende Parkbingo organiseert. Met Duurzaamheidscentrum Weizigt duiken bezoekers het groen in en ontdekken hoe leuk en spannend de stadsnatuur kan zijn.

Tussen elke ronde is er een pauze en is er de gelegenheid wat lekkers te eten en te drinken, rustig rond te lopen of met elkaar in gesprek te gaan op het centrale verzamelpunt in de tent. Je bepaalt dus helemaal zelf hoe je het park wilt beleven.

Aanmelden niet nodig
Het doorlopende activiteitenprogramma in het Weizigtpark gaat om 14.00 uur van start en eindigt om 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig, iedereen is de gehele middag van harte welkom om bij de activiteiten aan te sluiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.