Oproep Refo 500: Wandel door Dordrecht als stad van vele geloven

29 september 2018
Oproep Refo 500: Wandel door Dordrecht als stad van vele geloven

DORDRECHT -  De opening van de activiteiten rond 400 jaar Dordtse Synode ligt pas op zaterdag 10 november. Toch nemen de activiteiten rondom dat jubileum in en buiten Dordrecht toe.

Zo heeft de website Refo 500, ook bekend uit 2009 in Dordt toen de 500 ste geboortedag van kerkhervormer Calvijn aandacht kreeg , mensen opgeroepen een stadswandeling door Dordrecht te maken.

De tekst luidt:

Maak een stadswandeling door Dordrecht en ontdek Dordrecht als stad van katholicisme, protestantisme en vele andere geloven.

Dordrecht en geloof horen bij elkaar. De Grote Kerk is dé icoon van de stad. Dordrecht telt van oudsher veel kerkgenootschappen en andere religieuze en levensbeschouwelijke groeperingen. Elk met hun eigen plaatsen van samenkomst. Vooral het centrum van de stad dankt daar bijzondere gebouwen aan. Gebouwen met verhalen. Deze stadswandeling leidt u langs religieuze plekken in Dordrecht.

De route begint bij Het Hof van Nederland en neemt u mee langs onder andere de Augustijnenkerk, de Vrijmentselaarsloge, de Kloveniersdoelen (waar de synode van Dordrecht vergaderde) en eindigt bij de Grote Kerk van Dordrecht.

De Grote Kerk te Dordrecht, waar de stadswandeling eindigt.

Kaartjes van de wandeling zijn gratis af te halen bij de balie van Het Hof van Nederland. U kunt ook kiezen uit twee andere themawandelingen, namelijk: ‘Water en welvaart’ en ‘Oranjes in Dordrecht’. De afstand van de wandelroutes in ongeveer 3,5 kilometer.

Meer over de wandelingen

Meer over Het Hof van Nederland

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.