1e paal Montessori Kind Centrum MozaïeK geslagen

12 juli 2013
1e paal Montessori Kind Centrum MozaïeK geslagen

DORDRECHT - Op vrijdag 12 juli 2013 heeft wethouder Van de Burgt (o.a. onderwijs) de eerste paal geslagen van het nieuw te bouwen Montessori Kindcentrum Mozaïek aan de Nassauweg, naast de Prinsemarij. Hij deedt dit in het bijzijn van de leerlingen, ouders, leerkrachten, omwonenden en overige genodigden.

Integraal Huisvestingsplan
Dit project is één van de laatste in de serie van het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs. Dat is vanaf 2008 in een stroomversnelling gekomen. Een groot aantal nieuwe en gerenoveerde scholen is de afgelopen jaren opgeleverd. De resterende projecten zijn inmiddels opgestart, waarvan de laatste in 2015 wordt opgeleverd. Dan zijn vrijwel alle schoolgebouwen in Dordrecht op een goed niveau gebracht.

Van de Burgt: “Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat het omvangrijke huisvestingsproject van het Dordtse onderwijs het einde nadert. Vandaag start de bouw van weer een nieuwe school waardoor het een enorme kwaliteitsimpuls krijgt.”

Handtekening
Wethouder Van de Burgt zette samen met de schooldirecteur en een jarige leerlinge een handafdruk van verf op de eerste heipaal. Deze ‘handtekeningen’ staan symbool voor de goedkeuring aan de nieuwbouw. Deze actie verwijst tevens naar het logo van MKC Mozaïek waarin een boom verwerkt is die bestaat uit handafdrukken van de kinderen.

Architect
Het nieuwe schoolgebouw is een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam. Architect Chris Arts heeft de leerkrachten en partners van de school vanaf het begin betrokken bij het ontwerpproces. Het resultaat is een bijzonder ontwerp: een villa voor kinderen.

Foto: Fokko van der Straaten

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.