Voor Tomtom is de kortste autoroute Land van Valk/Sterrenburg nog steeds over het Leerpark/Maria Montessorilaan

02 augustus 2013
Voor Tomtom is de kortste autoroute Land van Valk/Sterrenburg nog steeds over het Leerpark/Maria Montessorilaan

DORDRECHT –   De kortste weg tussen Land van Valk en Sterrenburg voor auto’s loopt nog steeds over de Maria Montessorilaan op het Leerpark. Althans deze informatie geven sommige systemen voor navigatie, zoals tomtom. Dat bleek vandaag tijdens een test.

Deze uitslag staat haaks op de praktijk.

De gemeente Dordrecht heeft in het verleden bepaald, dat er geen doorgaand snel verkeer meer mogelijk is over de Maria Montessorilaan op het Leerpark. Daarvoor werd een zogeheten bussluis gebouwd, om te zorgen dat alleen bussen, taxi’s en hulpdiensten de route kunnen nemen. Toen de bussluis niet meer werkte, nam het autoverkeer over de route toe. Daarop werd door de politie extra gecontroleerd en werden automoblisten beboet. Eind juni werd meegedeeld dat de bussluis aan de Maria Montessorilaan het weer deed , na maanden.

Zeker mensen, die niet zeker tom tom hun weg kunnen vinden, komen nu voor een minder prettige verrassing te staan, als tenminste de bussluis heel blijft.

De informatie die door navigatiesystemen wordt gegeven over routes loopt in meer gevallen niet gelijk met de praktijk. Systemen als tomtom vragen gebruikers dat via internet te melden, zodat theorie en praktijk op elkaar kunnen worden afgestemd.  Programma's werken ook met zoigeheten up dates, die via internet op te halen zijn door gebruikers.

Sommige instanties, die zicht hebben op veranderingen in de routes, informeren ook navigatiesystemen actief.

 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.