Bevlogen student Schilderen vertegenwoordigt Nederland op Euro Skills

24 september 2018
Bevlogen student Schilderen vertegenwoordigt Nederland op Euro Skills

DORDRECHT - Deze week vinden in Boedapest de Europese kampioenschappen voor beroepen plaats, oftewel Euro Skills 2018. Na nationale vakwedstrijden in heel Europa gaan de winnaars nu hun passie voor hun vak laten zien tijdens de Europese kampioenschappen. Samen met 30 andere Nederlandse mbo’ers is Da Vinci student Rutger van Antwerpen (zie foto) naar Boedapest vertrokken. Daar strijden ze als TeamNL in verschillende categorieën om de titels beste vakvrouw/man van Europa. Het Da Vinci College is heel trots dat haar student meedoet op een Europees podium in de categorie Schilderen en decoreren.

Rutger is derdejaars student Gezel Schilderen op het Da Vinci College in Dordrecht. Hij werkt vier dagen per week bij schildersbedrijf van Kooten Schilders in Ridderkerk en gaat één dag per week naar school. In de weekenden doet hij eigen schilder- en decoratieklussen. “Ik wil alles uit mijn vak halen wat erin zit. Bij ieder project zoek ik een uitdaging om mezelf te verbeteren. Zijn er nieuwe technieken? Dan wil ik die graag leren. Bijzondere materialen? Probeer ik graag!”

Uitdagingen waardoor hij zijn grenzen kan verleggen klinken dus voor deze 19-jarige schilder als muziek in de oren. Meedoen met Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden voor mbo’ers afgelopen voorjaar was echt iets voor hem. Hij won die wedstrijd en gaat nu als beste schilder van Nederland naar Euro Skills. In Boedapest neemt hij het op tegen 15 top schilders uit Europa.

Bladgoud van 400 euro
“De wedstrijden bieden mij een mooie kans om me verder te verdiepen en verbreden in mijn vak. Je doet andere dingen dan die je in je dagelijkse schilderswerk tegenkomt. Ik heb bijvoorbeeld trainingen gehad in decoratieve technieken voor een betonlook muur, met exclusieve pasta’s uit Italië. Ook leerde ik nieuwe draaitechnieken om wanden af te werken met bladgoud. Heel bijzonder en echt even wat anders; een liter van dit goud kost wel 400 euro! Gelukkig word ik gesteund door diverse sponsoren. Die zorgen ervoor dat ik goed kan trainen voor de wedstrijd.”

Talenten ontwikkelen
Het Da Vinci College daagt studenten uit hun passie te ontdekken en stimuleert hen vervolgens hierin uit te blinken, bijvoorbeeld door deelname aan vakwedstrijden. De mbo-school biedt haar studenten een excellentieprogramma aan. Hiermee kunnen zij hun talenten ontwikkelen en zich onderscheiden. Studenten kunnen ambassadeur worden voor hun opleiding of sector, waarbij ze onder meer leren presenteren. Ze kunnen zich verder verdiepen in hun eigen vak door mee te doen aan vakwedstrijden, zoals de Skills Heroes wedstrijden. Er is de mogelijkheid op internationale stage te gaan en er zijn creatieve en innovatieve projecten om aan te werken.

Wil je weten of Rutger de beste wordt van Europa? Zaterdagavond 29 september is de uitslag van de wedstrijd bekend. Meer informatie op davinci.nl/euroskills.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.