Tweede kans om anders te kijken

03 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Tweede kans om anders te kijken

DORDRECHT - Het fotografie project Point of View - Zie jij wat ik zie? zorgde voor ontmoeting en contact. Dordtenaren en nieuwkomers maakten samen een mooie tentoonstelling. Deze tentoonstelling is opnieuw te zien in de hal ven het Stadskantoor.

Deelnemers leerden elkaar kennen via de foto’s die ze maakten en bekeken de wereld even door de bril van de ander. Het project is begin dit jaar in Dordrecht van start gegaan en leeft nog steeds. De contacten zijn nog springlevend.

De deelnemers verwachtten “Mooie ontmoetingen en mensen te leren kennen”. “Leuke foto-opdrachten, artistieke foto’s maken een mooi eindresultaat te leveren”. Een andere kijk op gewone zaken”. “Andere verhalen horen van andere culturen die misschien niet zo anders zijn als we denken.”

Bent u benieuwd of dat gelukt is? Point of View resulteerde in een tentoonstelling in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht (juni en juli 2018). Nu is de selectie van de foto’s met de bijbehorende verhalen opnieuw te zien in de hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300. Wethouder Peter Heijkoop zal vrijdag 5 oktober om 11.15 uur de expositie openen.

Point of View is een initiatief van de Picture Bridge Foundation en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Dordrecht, Stichting DOEN Fonds voor Cultuurparticipatie, De Bibliotheek Aanzet, VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland en het Nationaal Onderwijsmuseum

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.