Dutch Windmills start komende zondag in Dutch Basketball League

03 oktober 2018

DORDRECHT - Zondag 7 oktober speelt basketbalteam Dutch Windmills hun eerste wedstrijd in de eredivisie van de Dutch Basketball League. Zij zullen het opnemen tegen Landstede Basketbal uit Zwolle.

Het dit jaar opgerichte basketbalteam Dutch Windmills speelt komend seizoen voor het eerst in de Dutch Basketball League. Het team is een samenstelling van ervaren Amerikaanse basketbal spelers aangevuld met jong Nederlands talent. Geert Hammink, oud-NBA en Euroleague speler, is aangetrokken als hoofdcoach.

Voorbereiding
De afgelopen vier weken heeft het team van Dutch Windmills zich voorbereid op de competitie, waarbij de focus vooral gelegen heeft op het bouwen van het team en is gewerkt aan individuele conditie en kracht.  Jasper Nieuwstraten, algemeen directeur van Dutch Windmills, heeft er alle vertrouwen in. “Het team heeft hard gewerkt tijdens de voorbereiding en afgelopen weekend hebben we kunnen zien dat er een mooie basis staat waar we op door kunnen bouwen. We kijken erg uit naar het seizoen als team en organisatie, waarbij we achter de schermen nog hard werken om van dit jaar een succes te maken.”

Open Dag
Afgelopen zondag presenteerde Dutch Windmills zichzelf tijdens hun eerste Open Dag. Deze feestelijke dag trok ruim 300 bezoekers naar thuisbasis Optisport Sportboulevard Dordrecht. Pers en publiek konden kennismaken met het team en zagen de Dutch Windmills winnen van de Den Helder Suns met 80 - 49.

Terugkeer in eredivisie
Met de komst van de Dutch Windmills doet - na 36 jaar afwezigheid - weer een Dordts team mee in de Nederlandse eredivisie basketbal. Coach Geert Hammink hoopt op herleving van oude tijden en roept publiek op om zondagmiddag naar de sporthal aan de Sportboulevard te komen: “We moeten het thuisvoordeel creëren.” Voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen zijn nog kaarten beschikbaar. Tickets voor de wedstrijd en seizoenskaarten zijn verkrijgbaar via de website van Dutch Windmills: www.dutchwindmills.nl

Naam fotograaf: Peter Gatchev
Op de foto: Small Forward/Power Forward Shavon Coleman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.