Mijlweg weer begaanbaar na oplevering

14 februari 2014
Mijlweg weer begaanbaar na oplevering

DORDRECHT - Vrijdag 14 februari vond de officiële oplevering plaats van de Mijlweg. Samen met ondernemers en bewoners uit Louterbloemen stond wethouder Mos stil bij het resultaat van de reconstructie Mijlweg.

In nauw overleg tussen gemeente, Rijkswaterstaat en bedrijven is in 2013 de reconstructie van de Mijlweg uitgevoerd en daarmee de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen ten westen van de A16 verbeterd. Voor een betere doorstroming op de Mijlweg is de weg gereconstrueerd en is het aantal rijbanen tussen Laan der Verenigde Naties en de Van Leeuwenhoekweg verdubbeld.

Overlast beperkt
De Mijlweg is een belangrijke verkeersader voor de Zeehaven en de bedrijventerreinen Louterbloemen en Dordtse Kil I en II. Daarom heeft de gemeente Dordrecht ervoor gekozen in het voortraject samen met de ondernemers te kijken naar de oplossingen voor de wegafsluitingen en omleidingen. Tijdens bijeenkomsten zijn steeds verschillende mogelijkheden besproken. Wethouder Mos: ‘De werkzaamheden aan de Mijlweg zouden zeker overlast opleveren, maar met de ondernemers heeft de gemeente gezocht naar oplossingen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Belangrijkste uitgangspunt daarbij was dat bedrijven langs de Mijlweg en op Louterbloemen altijd bereikbaar moesten blijven. En dat is gelukt!’ De gemeente hecht veel belang aan de samenwerking met ondernemers. De verbetering van de bereikbaarheid is van belang voor een goed ondernemersklimaat.

De voorbereiding voor de reconstructie van de Mijlweg heeft enkele jaren in beslag genomen. De uitvoering is in februari 2013 van start gegaan. De planning was dat de werkzaamheden in december zouden worden afgerond. Maar aannemer Van Kessel is in staat geweest sneller te werken, dan verwacht.

Duurzame toepassingen verkeerslichten
Naast de reconstructie en de verbreding van de Mijlweg, heeft de gemeente ook de verkeerslichtinstallaties op verschillende kruispunten vervangen. Op de kruispunten Mijlweg-Laan der Verenigde Naties, Mijlweg-Nijverheidsstraat en Mijlweg-Van Leeuwenhoekweg zijn nieuwe, duurzame verkeerlichtinstallaties geplaatst. De verkeersinstallaties hebben led-verlichting van 42 volt gekregen. Ten opzichte van de oude hogedruklampen is de nieuwe led-verlichting 60% energiezuiniger. Led-verlichting gaat ook nog eens langer mee dan de traditionele lampen, waardoor er ook bespaard wordt in onderhoud.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.