Schrijf zelf een brief aan de Koning

12 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Schrijf zelf een brief aan de Koning

DORDRECHT - De productie de familiemusical De Brief Voor De Koning die binnenkort in Schouwburg Kunstmin te zien is, roept kinderen op een brief te schrijven aan Koning Willem-Alexander. Ze kunnen hem iets vragen of iets onder de aandacht brengen.

Kinderen mogen de brief vervolgens uploaden via een speciale website, of mogen een handgeschreven brief meenemen naar de voorstelling op donderdag 25 oktober in Schouwburg Kunstmin. Alle brieven worden door de producent van de voorstelling verzameld, gebundeld en bezorgd bij Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Het onderwerp van de brief is naar eigen keuze. Regisseur Dick van den Heuvel: ‘Naar wat kinderen gaan schrijven zijn we benieuwd. Wat vinden kinderen van windenergie, van vluchtelingkinderen, van plastic in de oceaan, van oorlogen in verre landen, van planeten waar je heen kunt reizen, van ruziemakende ministers? Als kinderen dat nu eens opschrijven in een brief aan Koning Willem-Alexander. Misschien dat we daar allemaal beter van worden.’

Alle informatie hierover is te vinden via: www.homemadeproductions.nl/mijnbrief

Kinderboek De Brief Voor De Koning komt tot leven
De Brief voor de Koning is een van Nederlands bekendste kinderboeken aller tijden. Niet voor niets ontving schrijfster Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste boek van de afgelopen halve eeuw. Het boek is vertaald en verfilmd, maar komt nu tot leven op de planken.

Wanneer Yoeri naar de bibliotheek gaat en het boek De Brief Voor de Koning opent komt hij plotseling terecht in de wereld van de jonge Tiuri. Tiuri moet een nacht doorbrengen in een kerker, wanneer een man zich aandient met een geheimzinnige brief, een brief waar de wereldvrede van afhangt. Welk avontuur brengt deze brief met zich mee?

Voorsteling Brief voor de Koning
Donderdag 25 oktober staat De Brief Voor De Koning (vanaf 8 jaar) in Schouwburg Kunstmin. Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op: www.kunstmin.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.