Damplein geopend met feestelijk programma

10 maart 2018
Damplein geopend met feestelijk programma

DORDRECHT - Afgelopen vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart is de opening van 'Het nieuwe Damplein' gevierd, met een uitgebreid programma. Wethouder Reynvaan opende op vrijdag, samen met de voorzitter van de winkeliersvereniging en vertegenwoordigers van de werkgroep, het nieuwe Damplein. Bewoners en ondernemers hebben samen een ontwerp gemaakt voor het vernieuwde Damplein.Gelijk met de officiële heropening van het plein is het nieuwe logo van winkelcentrum Damplein onthuld. Daarna was er een feest met hapjes en drankjes. Op zaterdag werd het nog eens dunnetjes overgedaan met diverse activiteiten in de ochtend en middag. Natuurlijk werd daarbij  aan de kinderen gedacht, met mogelijkheid tot schminken en knutselen. Verder waren er proeverijtjes en livemuziek


Bij het tot stand komen van het nieuwe Damplein kwam heel wat kijken, zo was het een kunst om binnen het budget te blijven. De methode Dordt aan Zet is gebruikt bij de herindeling van het plein. Hierbij denkt niet de gemeente, maar vooral de bewoners en ondernemers na over hoe het plein er uit moet zien. Al in eind 2015 werden belangstellenden uitgenodigd om mee te denken. Half februari 2016 is een werkgroep gevormd en aan de slag gegaan.  In november van dat jaar presenteerde de werkgroep 'Het Nieuwe Damplein'. Het uitgangspunt was: auto's zijn te gast op het plein en het moet voor voetgangers prettig verblijven zijn. Er is onder andere gekeken naar het parkeren, groen en de gebruikte steentjes voor het vernieuwde plein.

De methode Dordt aan Zet werd ook toegepast bij het Vrieseplein, wat een uitermate knus plein heeft opgeleverd.

Foto's en collage: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.