Kunstrijdster Angel Delevaque Gewestelijk Kampioene Zuid-Holland

15 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Kunstrijdster Angel Delevaque Gewestelijk Kampioene Zuid-Holland

DORDRECHT - Op de Dordtse Sportboulevard werd  op zaterdag 13 oktober 2018 het Gewestelijk Kampioenschap kunstrijden Zuid-Holland verreden. Rijd(st)ers van de Zuid-Hollandse kunstrijvereniging streden in verschillende categorieën om de titel Gewestelijk Kampioen 2018 of de hoogst haalbare plaatsen. De  Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden was met veel rijders vertegenwoordigd.

Angel Delevaque, de  jongste Gewestelijk Kampioene
De Dordtse Angel Delevaque (8)  reed op de Dordtse Sportboulevard een thuiswedstrijd en liet de grote schare fans  in haar eigen woonplaats zien dat zij een talentvolle jonge kunstrijdster genoemd mag worden. Angel rijdt dit jaar voor het eerst inde categorie Pre Basic Novice A en liet een zeer mooie, nagenoeg foutloze kür zien.

Zij schaatste zich overtuigend naar de 1e plaats en mocht de titel Gewestelijk Kampioen Zuid-Holland op haar naam schrijven.

Ze verbeterde  haar PB met 6 punten ten opzichte van de 1e kwalificatie wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap vorige week in Alkmaar  waar zij zich al plaatste voor het NK  in februari 2019.
De Dordtse Esra Drijver (13) heeft een hele goede start van het seizoen gemaakt. Esra rijdt dit seizoen in de categorie Pre Basic novice B. Met twee  dubbele en een Axel wist zij een score van ruim boven de 20 punten te behalen, dit leverde haar een verdiende 2e plek op het podium.

Emilie Schop (12) uit Dordrecht reed voor de 2e week op rij een prachtige kür tijdens de Gewestelijke Kampioenschappen en wist hiermee de 2e plek te behalen. Emilie rijdt in de categorie Basic Novice A. Emilie is nog maar net aan het wedstrijdseizoen begonnen wedstrijdseizoen en heeft zich tijdens de 1e wedstrijd vorige week in Alkmaar  meteen weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.
Dordtse Demi Sijswerda (16) rijdt dit jaar in de categorie Junioren dames. In de ochtend een prachtige  korte kür en verbeterde hiermee haar PB.  In de middag een mooie lange kür. Zondag schaatste zij zich verdienstelijk naar de 3e plaats op het podium. De 1e plaats was voor clubgenote Dani Loonstra (13)  uit Barendrecht, die Gewestelijk Kampioen Zuid-Holland is geworden en de 3e plaats voor Isa van Swieten (15)  uit Papendrecht.

Op 20 en 21 oktober rijdt Demi een internationale wedstrijd In Duitsland, de Westfalen Cup in Dortmund.

De rijdsters  werden gecoacht door trainsters Nicole Goossens en Marieke Ter-Kruithof van  de Dordtse Kunstrijvereniging.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.