Kick-off Geluk op 13 bezegelt samenwerking Kunstmin en Da Vinci College

16 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Kick-off Geluk op 13 bezegelt samenwerking Kunstmin en Da Vinci College

DORDRECHT - Op donderdag 18 oktober gaat Geluk op 13 van start. Samen met studenten van het Da Vinci College en HBO Drechtsteden gaat Kunstmin dit seizoen op zoek naar wat Dordtenaren gelukkig maakt. 100 studenten trekken gedurende 150 dagen hun stad Dordrecht in en ontmoeten bewoners in wijken en straten die zij nog niet eerder kenden.

De jongeren gaan binnen het Geluk op 13 project langs bij stadsgenoten die op huisnummer 13 wonen. Ze stellen de bewoners ervan de vraag: Wat maakt u gelukkig? Hoe ervaart u geluk in uw straat, wijk en stad? Dit project stimuleert de ontmoeting tussen de studenten en de bewoners van Dordrecht. De jongeren leren tevens wat het begrip geluk inhoudt door interesse te tonen in een ander.

Er zijn meer dan 1000 straten met huisnummer 13 in Dordrecht. Welke gezichten kent geluk in de verschillende wijken van de stad? Aan de studenten de uitdaging om dit vraagstuk te ontrafelen door de verhalen en gezichten van elke ontmoeting in beeld te brengen en beschikbaar te stellen voor een breder publiek.

Tijdens de Internationale Dag van het Geluk, woensdag 20 maart 2019, worden de uitkomsten van het Geluk op 13 onderzoek gepresenteerd tijdens een feestelijke, muzikale en theatrale avond voor iedereen in Dordrecht en omstreken. Naast deze Avond van Geluk in Schouwburg Kunstmin verschijnt ook een Gelukskrant met verhalen van unieke Dordtenaren en zal verspreid over de stad een foto expositie van de stadsgenoten te zien zijn.

Samenwerking Kunstmin en Da Vinci College
Het Geluk op 13 onderzoek is een voorbeeld van de samenwerking die Kunstmin en Da Vinci College met elkaar aangaan in het studiejaar gedurende het seizoen 2018/2019. Het doel hiervan is om studenten actief kennis te laten maken met cultuur. Zo lopen de jongeren momenteel ook stage bij de afdeling Facilitair & Events van Kunstmin. Daarnaast gaan studenten van de sector techniek dit jaar meebouwen aan één van de programmaonderdelen van de viering van de Dordtse Synode

Kunstmin en Da Vinci vieren donderdag 18 oktober deze ideale kruisbestuiving van onderwijs en kunst & cultuur met een feestelijke kick-off in het Energiehuis. Het programma bestaat onder andere uit muziekfragmenten, films, presentaties, speeches van wethouder Piet Sleeking (Cultuur en Toerisme) en wethouder Peter Heijkoop (Onderwijs) en de ondertekening van het convenant.

Synode 400
Geluk op 13 is één van de programmaonderdelen van Kunstmin in het kader van de viering van de Dordtse Synode 400 in 2018. De Dordtse Synode zocht 400 jaar geleden naar antwoorden op maatschappelijke en zingevingsvragen. Naar happiness. Ook in onze tijd streven wij geluk na. In relaties, het werk, of in bezittingen, bezigheden, hobby’s, kicks. Wie van ons zoekt het niet?

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.