Jubilerend Bibelot geeft Energiehuis in Dordrecht nieuwe brandstof

22 september 2017
Jubilerend Bibelot geeft Energiehuis in Dordrecht nieuwe brandstof

DORDRECHT - Poppodium BIBELOT is op weg naar het vijftig jarig bestaan. De jongerensocieteit van 1967 behoort nu tot de fundamenten van het Energiehuis in Dordrecht. Columnist Kees Thies beschrijft vandaag een nieuwe activiteit onder de vleugels van  Bibelot waar hij zeer mee is ingenomen. De conclusie is dat Bibelot met Brandstof het Energiehuis nieuwe energie geeft.

Elke dag Kees Thies bij het ontbijt: Zie Ad De Dordtenaar.

Door Kees Thies

Ik heb er geen aandelen in en het is ook niet mijn bedoeling om u vanaf deze plek lastig te vallen met sluikreclame.

   

Toch ga ik het zeggen: Brandstof, het kersverse café van Bibelot in het Energiehuis heeft het in zich om (vooral voor jongeren) the place to be te worden en is naar mijn mening dan ook precies wat het Energiehuis en de ruimte daaromheen nodig hebben. Waarom ik dat zeg?

Ten eerste omdat Brandstof gewoon een heel prettig café is dat zich ook nog eens uitstekend leent (en aanbiedt) als ruimte voor optredens, netwerkbijeenkomsten, exposities en allerlei andere activiteiten. En nu komt er ook nog eens een zogeheten herfstterras bij, inclusief vuurkorven en dekentjes, dat volgende week zaterdag door de bekende Rotterdamse band The Kik geopend wordt met een akoestisch concert.

Nee, ik ben niet uit op gratis bier en tosti’s hoor (als rechtgeaard journalist moet je sowieso geen ca­deau­tjes aannemen), maar ik schrijf dit omdat ik de laatste tijd wat sombertjes begon te worden over die veel te dooie omgeving van het Energiehuis, dat tóch al met zoveel exploitatieperikelen te kampen heeft.

Dat gaat me aan het hart, want het Energiehuis is van binnen en van buiten een lust voor het oog, Khotinsky is gewoon een toptent, het Bibelot-podium (zo schreef ik al eerder) kan zich meten met Melkweg en Paradiso en in de zalen die Kunstmin er runt, heb ik al héél veel fantastische voorstellingen en concerten mogen bijwonen.

Ook de zalen van Kinepolis daar tegenover zijn prachtig (en lekker luxe) al vind ik persoonlijk dat deze filmgigant wel ietsjes meer ‘Wij zijn een bioscoop’ mag uitstralen, want aan de buitenkant ervaar je er vooral dodelijke saaiheid.

Adverteer nou eens met grote (en actuele) filmposters en breng die buitenruimte tot leven. Want dát is waar ik me zorgen om maak: het Energiehuis en de bioscoop leveren wat ze moeten leveren, alleen is alles er zo naar binnen gekeerd.

De omgeving van het Energiehuis bruist nog bij lange na niet en oogt griezelig steriel. Ik hoop dat Brandstof daar verandering in gaat brengen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.