Nieuw watertappunt Hofstraat geopend

19 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Nieuw watertappunt Hofstraat geopend

DORDRECHT - Dordrecht heeft er een nieuw openbaar watertappunt bij aan de Hofstraat. Iedereen kan hier vers en gezond drinkwater tappen. Leerlingen van de naastgelegen Statenschool vulden er vanmorgen hun nieuwe bidons. Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) en Evides-mascotte Evi hielpen hen een handje.

In Dordrecht kun je op steeds meer plekken je bidon of flesje gratis vullen met kraanwater. Onlangs zijn tappunten geplaatst bij de Grote Kerk en op de Kuipershaven, plekken waar veel voorbijgangers komen. Op het Achterom staat al langer een watertappunt.

De Hofstraat is ook zo'n centrale plek, bij het Statenplein en het Hof van Nederland. De naastgelegen Statenschool is er blij mee: "Wij stimuleren het drinken van kraanwater. Dit tappunt past daar natuurlijk perfect bij. Zeker nu alle leerlingen een eigen bidon hebben gekregen van Evides Waterbedrijf", aldus directeur Angela Franken, schoolleider Statenschool.

Duurzaam, goedkoop en gezond
Kraanwater is een duurzame, goedkope en gezonde keuze. Met de tappunten willen de gemeente Dordrecht en Evides Waterbedrijf het drinken van kraanwater verder stimuleren. Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld en moet aan zeer hoge kwaliteitseisen voldoen. Die eisen zijn zelfs strenger dan bij flessenwater. Kraanwater is een prima en gezonde vervanger voor suikerhoudende frisdranken.

Tegelijkertijd is een watertappunt goed voor het milieu; mensen kunnen hun eigen herbruikbare bidon of flesje makkelijk en snel vullen. We beperken daarmee de hoeveelheid plastic afval.

Week van Ons Water
De opening van het watertappunt valt in de Week van Ons Water. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor water in de breedste zin van het woord. Kraanwater is daarin ook een belangrijk onderwerp. Kijk voor meer informatie op www.weekvanonswater.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.