Donuts zetten Dolhuis op zijn kop

22 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Donuts zetten Dolhuis op zijn kop

DORDRECHT - Lederhosen, dirndls, het onvermijdelijke bier, maar vooral veel blaasmuziek van het hoogste niveau; het Dolhuis stond op zijn kop zaterdagavond 20 oktober. Het jaarlijkse feest van De Donuts beleefde haar zesde editie en wel met als thema Oktoberfest. 

De Donuts is een uit acht muzikanten bestaande band die waar ze ook komt, altijd weet te verrassen. Muzikaal, maar ook zeker qua entertainment streeft de Dordtse formatie naar het hoogste niveau. De band belooft feest en dat is precies wat ze leverde deze avond. Een goed gevuld Dolhuis was getuige van het muzikale geweld dat de heren te bieden hebben.

Het programma bestond uit een aantal Böhmische klassiekers gecombineerd met de altijd verrassende eigen werken die De Donuts zo kenmerken. Zo stonden onder meer het onder blazers overbekende Böhmische Traum en het onvermijdelijk Rosamunde op het programma. Uit het eigen repertoire van De Donuts kon het publiek genieten van spectaculaire solo’s in Stand by me, bekend van hét Britse royal-huwelijk van dit jaar, maar dan gebracht in Donuts-stijl.

Verder volgde een uitstapje naar de fifties met Elvis en Grease. Ook de Beach Boys, Earth, Wind & Fire en muzikale grootheden als André Hazes en Michael Jackson passeerden de revue. Tussen de sets door wist DJ Yezz ofwel Erik van Loon de bezoekers, die veelal in stijl gekleed waren, te entertainen.

De komende tijd zullen De Donuts te vinden zijn bij diverse Dordtse verenigingen en daarnaast zullen de Spaanse collega’s van de mannen wellicht hun opwachting maken tijdens verschillende Sinterklaas-gelegenheden. Om op de hoogte te blijven van het wel en wee van deze Dordtse trots, houd social media in de gaten.

Foto's gemaakt door Frederike Slieker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.