Podiumplaatsen voor Junioren kunstrijdsters in Westfalencup 2018

23 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Podiumplaatsen voor Junioren kunstrijdsters in Westfalencup 2018

DORDRECHT - Afgelopen weekend werd in Dortmund (D) de internationale Westfalencup 2018 verreden. Kunstrijvereniging De Drechtsteden werd vertegenwoordig door de Junioren dames Demi Sijswerda (16) uit Dordrecht en Sophie Bijkerk (16) uit Barendrecht.

In de eerste wedstrijd van dit seizoen eindigde Sophie na haar korte en lange kür op de 2e plaats. Demi reed in beide küren een Personal Best  en klom na de lange kür naar de 3e plaats op het podium. Zij  reed in Dortmund haar 1e internationale wedstrijd in haar debuutjaar in de Junioren.

Tijdens het Gewestelijk Kampioenschap Zuid-Holland 2018  op zaterdag 13 oktober 2018 was er eveneens een derde plaats o p het podium voor Demi.

Britt Harmsen (13) uit Puttershoek reed in de categorie Advanced Novice in een veld van 32 rijdsters en maakte een goede start met  een 15e plaats na de korte kür. In haar lange kür maakte ze een aantal foutjes waardoor ze deze plaats helaas niet kon behouden en eindigde op een toch mooie 22e plaats. Britt liet een goede indruk achter in Duitsland.

Ook Britt reed haar 1e  internationale wedstrijd in haar debuutjaar in de categorie Advanced  novice.
De rijdsters werden in Dortmund gecoacht door Niki Davison van het Dordtse trainersteam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.