Drechtwerk, Dordtse Poorten en SDD starten Perspct

23 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Drechtwerk, Dordtse Poorten en SDD starten Perspct

DORDRECHT - Eind november starten Drechtwerk, Penitentiaire Inrichting Dordtse Poorten en Sociale Dienst Drechtsteden een nieuwe samenwerking: Perspct. Met dit initiatief willen zij exgedetineerden en Drechtwerkers, die zelf moeilijk aan werk komen, begeleiden naar een betaalde baan. De deelnemers krijgen opleidingen en begeleiding, en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Na het succesvol doorlopen van het traject hebben zij in veel gevallen uitzicht op een betaalde baan.

De deelnemers aan Perspct, een samenvoeging van perspectief en respect, starten met trainingen werknemersvaardigheden, zoals samenwerking, kennis, houding en gedrag. Daarna volgen beroepsgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt. De deelnemers uit de Dordtse Poorten zitten in de laatste fase van hun detentie en moeten een strenge selectieprocedure doorlopen; alleen degenen die zeer gemotiveerd zijn en geen gevaar voor de omgeving vormen, kunnen aan dit project meedoen. 

Zelfstandig leven opbouwen Portefeuillehouder Werk en Inkomen Peter Heijkoop: “Ik juich deze samenwerking van harte toe. We willen dat iedereen een zelfstandig leven kan opbouwen. We blijven daarom steeds nieuwe initiatieven bedenken om ook mensen die moeilijk aan werk komen aan een betaalde baan te helpen. Bij de gedetineerden start deze begeleiding al voordat zij vrij komen, zodat ze na hun vrijlating een grotere kans op een baan hebben en niet afhankelijk worden van een uitkering. Werk en regelmaat verkleinen meteen het risico op terugval.” 

Samenwerken In de Drechtsteden wordt steeds vaker samen gewerkt om specifieke groepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, te begeleiden naar een betaalde baan. Zo startte in 2016 Baanbrekend Drechtsteden, waarin UWV, Randstad en SDD participeren en jaarlijks zo’n 1500 mensen aan werk helpen. 

Ook Drechtwerk en de SDD zijn in het afgelopen jaar intensiever gaan samenwerken. De groep die nu nog in de Sociale Werkvoorziening werkzaam is, heeft zeer veel moeite een reguliere baan te vinden. Door de samenwerking krijgen medewerkers leerwerktrajecten, werkstages en persoonlijke begeleiding, waardoor zij gemotiveerder en goed opgeleid bij een werkgever binnen komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.