Voorstraat West en Grote Spuistraat vieren 30 jaar autovrij

24 november 2017
Voorstraat West en Grote Spuistraat vieren 30 jaar autovrij

DORDRECHT - Zaterdag 25 november is het feest in de Voorstraat West en de Grote Spuistraat. Dan is de hipste winkelstraat van Dordrecht namelijk 30 jaar auto vrij! Dat wordt gevierd met proeverijen, modeshows, demonstraties, win acties en kortingen. Ook kunnen bezoekers kans maken op één van de drie cadeaupakketten ter waarde van 250 euro en zijn er goodybags voor de eerste 250 vroege vogels.

Het autovrij maken van de Voorstraat West zorgde voor een mooie, brede winkelstraat waar het prettig winkelen is. Onder het motto “Ontdek, proef en geniet” nodigen winkeliers u uit om een kijkje te nemen in de meer dan 100 unieke winkels die het winkelgebied vandaag de dag rijk is. Food, fashion, beauty, luxe, hip design, vintage, muziek, interieur, speelgoed, bloemen en meer: de Voorstraat West heeft het allemaal.

Fietsen was gevaarlijk
Het is bijna niet voor te stellen hoe anders het was. “Vroeger was het een hele hectische bedoening hier’, vertelt Bernd Wurslin, eigenaar van Watch This en sinds zijn jonge jaren woonachtig op de Voorstraat West. “Het was propvol. Iedereen moest zoeken naar een plekje voor de auto en fietsen was echt gevaarlijk. Gezellig winkelen was er in ieder geval niet bij. Gelukkig is dat nu wel anders!”

Knipoog naar jaren 80
De knipoog naar de jaren 80, toen het besluit genomen werd om de straat autovrij te maken, zal 25 november zeker te zien en te horen zijn. Wie de vijf verstopte jaren 80-items vindt, maakt kans op één van de drie prachtige cadeaupakketten ter waarde van 250 euro. En kom je verkleed als een popartiest uit de jaren 80 dan maak je zelfs extra kans! Uiteraard zullen de swingende jaren 80 hits niet ontbreken.

Winkels pakken uit
In veel winkels is iets leuks te doen. Zo is er een koffie- en thee proeverij bij Simon Lévelt, een wedstrijd Spijkerbroek hangen bij Jojo jeans, kunnen kinderen een kindertattoo halen bij Tattoo Mick, zijn er modeshows bij Stijlvol en bruidsmake-overs bij Hip! Weddingdesign, kun je een kerstballenpakket winnen bij De Kekkestek en nog veel meer. Op de facebookpagina van de Voorstraat West vind je de leukste winacties en activiteiten. Daar zie je ook hoe je één van de 250 goodybags vol korting kunt bemachtigen!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.