Drie panden Voorstraat verkocht

18 juli 2018
Drie panden Voorstraat verkocht

DORDRECHT - Drie panden in de Voorstraat (333, 335 en 337) hebben sinds vandaag een nieuwe eigenaar. De panden in het hart van het winkelgebied tussen de Visbrug en het Scheffersplein zijn door de vorige eigenaar jaren verwaarloosd en staan leeg. Het college van burgemeester en wethouders wil leegstand en verwaarlozing voorkomen en heeft uiteindelijk na het lange periode van aanschrijving en oplegging van een dwangsom op de panden de eigenaar zover gekregen om tot een verkoop van de panden over te gaan. De nieuwe eigenaar knapt de panden op en gaat de panden verhuren voor bewoning en winkelgebruik op de begane grond.

De gemeente heeft tevergeefs drie jaar terug de vorige eigenaar gevraagd de leegstaande en verpauperde panden te herstellen. Gewoon overleg heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. De eigenaren zijn in 2016 door de gemeente aangeschreven en hebben uiteindelijk een last onder dwangsom opgelegd gekregen van in totaal 60.000 euro om tot herstel van de panden over te gaan. Deze juridische actie van de gemeente heeft uiteindelijk geleid tot verkoop van de drie panden aan een nieuwe eigenaar, die afkomstig is uit Dordrecht.

Impuls voor de binnenstad
Afgezien van de juridische kosten die de gemeente afgelopen jaren heeft moeten maken om deze verkoop te komen, wil de gemeente de te ontvangen dwangsom graag benutten voor de projectaanpak van leegstand in de binnenstad. Wethouder Piet Sleeking (Binnenstad): "Een proces van lange adem maar goed nieuws voor de binnenstad en specifiek Voorstraat Midden. Met het opknappen van deze drie panden krijgt de binnenstad weer een nieuwe impuls. Hier profiteren pandeigenaren, detailhandel, horeca en winkelend publiek ook van."

Uitstraling verbeteren
Het college van burgemeester en wethouders werkt intensief samen met vastgoedeigenaren en partners in de binnenstad om de leegstand terug te dringen.

De nieuwe eigenaar kan hiervoor, evenals andere eigenaren in Voorstraat, een beroep doen op de bestaande subsidieregeling die de gemeente heeft ingesteld om de uitstraling van panden in de winkelstraten buiten het kernwinkelgebied om te verbeteren.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.