Suus Suiker presenteert haar nieuwe unieke mixed media serie “Symbiose” en “Droomland”

30 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
Suus Suiker presenteert haar nieuwe unieke mixed media serie “Symbiose” en “Droomland”

DORDRECHT - Als hedendaags impressionisme, zou ik het werk van Suus Suiker beschrijven. In haar nieuwste serie “Symbiose” en “Droomland” creëert ze een poëtische wereld, waar natuurlijke elementen een sterk en toch kwetsbaar verhaal vertellen.

“In de werkelijkheid om mij heen, zoek ik een manier om dat wat is, te vormen tot iets dat beter past. Ik zoek de diepere laag waar alles wat was, alles wat ís en alles wat ooit zal zijn, zich samenvoegt. Zo schep ik mijn wereld; liefdevol, ongeacht de materie.” Suus Suiker

De “Symbiose” serie, is gemaakt met pigment, inkt, olieverf en soms fotografie, met als belangrijkste medium: bijenwas. Bijenwas is, in tegenstelling tot vele andere media en vernissen, een duurzaam natuurproduct. Deze techniek werd al gebruikt in het oude Egypte (Encaustiek /ca 1000 jaar v Chr. ). Er zijn nog diverse werken uit die tijd in zeer goede staat overgebleven.

Vanaf 3 november t/m 30 december is deze prachtige serie te zien in WG Galerie aan de Aardappelmarkt 15 te Dordrecht. U bent ook van harte welkom op 2 December, tijdens de unieke Meet and Greet met kunstenares Suus Suiker, tevens KunstRondje Dordt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.