VSP maakt zich zorgen over al jaren voortslepende overlast rondom Vrieseplein

31 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
VSP maakt zich zorgen over al jaren voortslepende overlast rondom Vrieseplein

DORDRECHT - Op 18 oktober 2018 hebben wij van de VSP het AD kennisgenomen van het bericht dat het Leger des Heils met zijn dagopvang eind van het jaar verhuist naar de locatie aan het Kromhout/Kasperspad waar tevens de nachtopvang zit.

Allereerst vinden wij van de VSP het teleurstellend dat wij uit het AD hebben moeten lezen dat de dagopvang van het Leger Des Heils aan de Dubbeldamseweg Noord sluit en dus verplaatst wordt naar het Kromhout/Kasperpad.

De VSP heeft van verontruste bewoners begrepen, dat dit ook niet gecommuniceerd is met de buurt.
Er is inmiddels een brief gestuurd vanuit het Leger des Heils dat er op 1 november een inloopavond is voor de bewoners, waarop nadere informatie zal worden verstrekt.

Vanuit de VSP vinden we dit een beetje mosterd na de maaltijd. De VSP vraagt daarom aan het College het volgende:

- Had het in dit geval niet beter geweest om vanuit de Gemeente dit te communiceren met de bewoners?
- En heeft het College in dit soort zaken geen informatieplicht naar de Raad?

Het zal het College ongetwijfeld bekend zijn dat er veel ouderen wonen op het Wilhelminahof? Deze ouderen durven bijna niet naar buiten om onder meer hun boodschappen te halen vanwege de al jaren slepende overlast op het Vrieseplein. Kees Thies verwoordde het in zijn column van maandag 29 oktober 2018: “Ik ken veel ouderen in mijn buurtje die hun boodschapjes tegenwoordig thuis laten bezorgen omdat ze in de “Vriesebuurt” de straat niet meer op durven”. En hier raakt hij nu precies de kern; we moeten ervoor zorgen dat zeker onze ouderen veilig over straat kunnen zodat zij niet vervallen in angst en eenzaamheid.

In de “Vriesebuurt” ligt volop vuil op straat zoals blikjes en flesjes bier. De bosjes worden gebruikt als openbare toilet. Door het sluiten van de dagopvang aan Dubbeldamsweg zijn wij van de VSP heel erg bang dat deze overlast alsmaar zal toenemen.

In aansluiting op de eerder gestelde schriftelijke vragen van GroenLinks hebben wij als VSP nog aanvullende vragen:

- Wat denkt het college hier aan te gaan doen?
- Is het college bereid om met de bewoners in gesprek te gaan en te komen met een actieplan hoe we de al bestaande overlast en de te verwachten overlast gaan aanpakken.

Wij van de VSP zijn het eens met de vraag van GroenLinks om te kijken of we het niet beter kunnen verdelen over de stad.

Tot zover de VSP

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.