Dennis van Buuren (20) werkt aan heropening van poffertjessalon Visser

07 januari 2017
Dennis van Buuren (20) werkt aan heropening van poffertjessalon Visser

DORDRECHT - Al maanden waren in Dordrecht geruchten over heropening van de befaamde Visser's Poffertjessalon op de Groenmarkt. Binnenkort blaast Dordtenaar Dennis van Buuren (20) het café nieuw leven in. Dit meldt AD De Dordtenaar in een verhaal in de krant en op internet van de hand van journalist Niels Dekker.

Poffertjessalon Visser was jarenlang een soort huiskamer in de binnenstad. Jaap Mol (1948) en Frans van der Leeden (1938) waren de eigenaren, die in 1975 in deze rol aan de slag waren gegaan.  Frans hield van een Vlaams sfeertje en paste de muziek daaraan aan of liet de muziek voor een goed gesprek achterwegen. Jaap woonde boven de zaak en ging alleen een aantal jaren door toen Frans met pensioen kon. De wereld veranderde, maar Visser hield tradities in ere. De vervanging van een koffiezet-apparaat uit ergens 1962 was zelfs nieuws in de krant.

Dat paste bij de sfeer en de functie van de stamtafel, die afkomstig was van een poffertjessalon Visser uit Schiedam.

Het duo wilde meer zijn dan een bruine kroeg waar op veel foto's aan de wanden het rivierwater rondom het eiland van Dordrecht er nog bevroren bij ligt. Dat waren dan de jaren dertig van de vorige eeuw, toen Zwijndrechtse brug en Moerdijkbrug voor auto's nog niet bestonden en de veren de verbinding maakten.

Op een speciale plank waren ook de bekers te vinden, die team van Visser bij sportevenementen hadden gewonnen.

Ook schaakclub de Willige Dame was er vanaf eind 1987 te vinden met Cor Paans als voorzitter en Jaap Mol als secretaris en wedstrijdleider en tien voudig clubkampioen. Ook zijn rechterhand Nico van Bijlevelt kon er wat van: Hij pakte vier titels.

. In de zomer van 2016 ging de deur op slot om de verhuizing van eigenaar Jaap Mol mogelijk te maken. De schaakclub verhuisde naar de Lutherse kerk bij huisbewaarder Jan Lokhorst. 

Frans van der Leeden was al eerder met pensioen gegaan, want kwam nog wel klaverjassen aan de stamtafel. Toch ging Visser dicht.

De krant meldt: Nu blijkt dat de in Zwijndrecht gevestigde drankhandel Elsco, eigendom van de broers Aad en Rob van Buuren, de zaak heeft  overgenomen. Aads zoon Dennis -nu teamleider van AH in Stadspolders- wordt eigenaar en huurt het pand.

Momenteel is Van Buuren druk bezig met de verbouwing. Een datum van heropening kan hij nog niet noemen. ,,Want dan gaan mensen daar op rekenen. Maar het is binnen enkele maanden.''

Wie naar binnen kijkt, herkent nog het oude huiskamergevoel in de inrichting.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.