Oude klanten weten het heropende Visser's Poffertjes goed te vinden

31 mei 2017
Oude klanten weten het heropende Visser's Poffertjes goed te vinden

DORDRECHT - Visser’s Poffertjes aan de Groenmarkt 9 heeft een nieuwe eigenaar en is sinds vorige week weer open. Dat is goed nieuws voor de vele trouwe bezoekers. De poffertjessalon zat de afgelopen week al stampvol, met onder hen nieuwe en veel oude gezichten. Dennis van Buuren (21) uit Papendrecht heeft het in december overgenomen pand verbouwd en wist de vertrouwde sfeer intact te houden.

Dennis is niet onbekend in Dordrecht. Zijn vader woont hier en hij heeft er vier jaar gewerkt. “Ik werkte bij Albert Heijn, Mac Donalds en Miro”, vertelt hij. “Overdag ging ik naar school en ’s avonds werkte ik om te kunnen sparen voor de investering in de verbouwing.” De praktisch ingestelde Dennis brak na twee jaar zijn opleiding Small business en Retail management af en maakte de stap naar een eigen bedrijf. “Ik denk dat je in praktijk meer leert dan op school”, legt hij uit. “Daarom ben ik gestopt. Ik verzorg nu de rekeningen, de belastingaangifte en voer een goede administratie. Op school krijg je wel de theorie, maar in praktijk pakt het toch anders uit.”

Iets moois voor de binnenstad
“Via via is het op mijn pad gekomen”, vertelt Dennis, die het pand kon kopen. “Ik heb het met twee handen aangepakt en wil er iets moois van maken voor de binnenstad.” De zaak ademt nog dezelfde sfeer als vroeger, al zijn veel dingen vernieuwd en is het wat gemoderniseerd. “Veel oude elementen heb ik behouden, om het gevoel en de sfeer van voorheen in stand te houden. De tafels, stoelen, tegels in de muur en een stuk van de vloer zijn hetzelfde gebleven. Al het andere wat je ziet is nieuw: een gedeelte van de vloer, de witte wanden, de keuken, elektriciteit en de toiletten. Over de bar heb ik wel een tijdje nagedacht en over de vloer en muziekinstallatie ook.

Ik had in mijn hoofd hoe het eruit moest gaan zien. De vraag was hoe ik het ging vertalen naar 2017, op zo’n manier dat het niet tegen het zere been van de oude klanten stoot. Ik heb geen ontevreden klant gehoord. Ze reageren louter positief, iedereen is enthousiast.”

Authentiek poffertjesrecept
Van zijn voorganger Jaap Mol heeft Dennis het 85 jaar oude poffertjesrecept overgenomen. Het is lactosevrij en met de hand geslagen. Het assortiment heeft hij enigszins aangevuld. “Ik heb poffertjes met kaneelsuiker toegevoegd en misschien komt er een poffertje van de maand. Je kan hier voor een eerlijke prijs lunchen en we werken samen met distilleerderij Rutte. We schenken puur en in de mix.” Dennis werkt graag samen met lokale ondernemers, ook om de lokale economie te ondersteunen. “De buren van den Witten Haen hebben de lampenkapjes gemaakt en herenmode Habets heeft onze schorten gemaakt.”

De openingstijden van Visser’s Poffertjes zijn dinsdag en woensdag van 11.00 tot 21.00 uur, donderdag tot met zaterdag van 11.00 tot 0.00 uur, zondag van 12.00  tot 21.00 uur en op maandag zijn ze gesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.