Beter voor Dordt zet bloemetjes buiten

01 november 2018 door Hennie van der Zouw
Beter voor Dordt zet bloemetjes buiten

DORDRECHT - De slingerende zakken met plastic afval, op straat gedumpt grofvuil en overvolle vuilnisbakken zijn een doorn in het oog van menig inwoner en bezoeker van Dordrecht. In het coalitieprogramma van komende periode is er dan ook aandacht besteed aan het terugdringen van deze vervuiling van het straatbeeld en wordt er komende jaren geld vrij gemaakt om zaken goed aan te pakken. Echter is naar mening van Beter Voor Dordt iedere dag die gewacht wordt met de aanpak van dit probleem, een dag te veel. Genoeg gepraat en tijd voor actie dus.

Onder leiding van Tony Bruys is er een plan ontstaan en uitgewerkt. In nauwe samenwerking met Steenplaza en HVC heeft dit ertoe geleid dat inmiddels de eerste ondergrondse containers in Dordrecht zijn voorzien van een fraaie grasmat met bloemen. Dit ‘groen’ moet het verkeerd plaatsen van afval tegengaan. In bijvoorbeeld Rotterdam en Oss heeft dit al tot grote reductie van zwervend vuil geleid. In Dordrecht dient er nog wel zorggedragen te worden voor extra aandacht over hoe het grofvuil dan wél aangeboden dient te worden.

Grofvuil kunt u in Dordrecht namelijk gratis laten ophalen door HVC. Wat Beter Voor Dordt betreft wordt dit rondom ondergrondse containers nog duidelijker gecommuniceerd.

De fractieleden van Beter Voor Dordt hebben persoonlijk de kosten van de geplaatste grasmatten gedekt. Zij hopen dat, indien de proef succesvol blijkt, er door de gemeente én HVC naar een passende oplossing gezocht wordt om ook andere ondergrondse containers te voorzien van bloemetje en zo te behouden voor gedumpt afval.

Schone straten zijn Beter Voor Dordt!

Op de foto: Tony Bruys van B2B, betrokken buurtbewoner Marlon Monsanto, Edwin Slagter van Steenplaza, Herman van der Graaf en David Schalken van Beter Voor Dordt (Foto © Tymen Stolk)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.