CU/SGP positief kritisch over financiën van ambitieuze Begroting 2019

02 november 2018 door Hennie van der Zouw
CU/SGP positief kritisch over financiën van ambitieuze Begroting 2019

DORDRECHT - De CU/SGP laat haar licht schijnen over de begroting van 2019: 'Er wordt in de begroting van 2019 van komend jaar meer geïnvesteerd in het verdienvermogen van onze stad, concreet: meer banen en meer woningen. We steunen deze ambitie, het is belangrijk om te groeien om de stad financieel gezond te houden en om ook de volgende generaties een woning te kunnen bieden.

Om deze ambities te realiseren zijn er verschillende maatregelen (bijv. het opnemen van de extra inkomsten uit de woningbouwopgave en het gebruik maken van de reserve onderwijshuisvesting) genomen om deze extra investeringen in de stad te betalen.  In feite zijn er her en der wat kunstgrepen uitgehaald zijn om de begroting sluitend te krijgen, hierdoor neemt de rek in de begroting af. We steunen dit, maar het is des te belangrijker dat de investeringen in meer banen en wonen ook voortgang vinden.

Kenmerkend aan ambitieuze plannen is dat ze soms bijgestuurd moeten worden. Daarom pleit CU/SGP om pro actief te sturen op ratio's en om verschillende scenario's door te rekenen. In de auditcommissie lanceerde onze nieuwe accountant BDO het idee om een echte stress test uit te gaan voeren voor Dordrecht, dit steunen we van harte en we gaan hier met hiervoor met een concreet voorstel te komen.' Tot zover de CU/SGP.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.