'Drechtsteden best bewaarde geheim van Nederland'

02 november 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / PAPENDRECHT - De potentie van de Drechtsteden is het best bewaarde geheim van Nederland. Dat was de indruk die voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME bij een werkbezoek aan Young Professionals en Fokker Industries op donderdag 1 november.

Dezentjé zei het inspirerende voorbeeld van de maakindustrie in de regio Drechtsteden mee te nemen als voorbeeld voor de Europese adviesgroep over Industry 2030. Het doel van het werkbezoek was om mevrouw Dezentjé te informeren over de Groeiagenda van de Drechtsteden en te laten zien hoe Smart Industry in de Drechtsteden cross sectoraal samenwerkt. Het bezoek werd begeleid door Drechtstedenbestuurders Wouter Kolff en André Flach.

Het werkbezoek begon met een presentatie door Young Professionals Drechtsteden. Het Young Professional programma bestaat uit challenges waarvoor jong talent van een aantal topbedrijven binnen tien werkdagen een concrete oplossing bieden. De teams gaan aan de slag in wisselende samenstellingen met diverse achtergronden. In het programma wordt innovatiekracht gestimuleerd door mensen uit diverse disciplines in teamverband te laten excelleren. Zij werken met een concrete opdracht aan deeloplossingen voor nieuwe producten, diensten of toepassingen. Dat levert unieke crossovers en innovatieve oplossingen op. Het programma levert een aantrekkelijke en inspirerende omgeving op voor young professionals, maar versterkt ook de innovatiekracht van de regio.

Fokker Technologies
Vervolgens stond een bezoek aan Fokker Technologies in Papendracht op het programma. Daar gaf vice-president Steven Soederhuizen een korte introductie op de luchtvaartsector en ging hij meer specifiek in op de rol van moederbedrijf GKN Aerospace voor de luchtvaartbouw in Nederland. Ook sprak hij met mevrouw Dezentjé over het belang van de Economic Development Board voor de Drechtsteden en de Economic Board Zuid-Holland.

Regio Deal Drechtsteden
Tijdens het werkbezoek werd ook uitgebreid stil gestaan bij het voorstel voor de Regio Deal die de Drechtsteden dit najaar bij het kabinet hebben ingediend. Daarin stellen de Drechtsteden voor om in acht projecten rivieroevers aan te pakken en te ontwikkelen tot aantrekkelijk woon- en werklocaties. Alle aanwezigen onderschreven het belang voor de regio van de Regio Deal. De Young Professionals deden zelfs een oproep: ‘Beste ministers van BV Nederland,wij zijn de generatie van de toekomst en wij zijn klaar om de industrie te veranderen. Wij willen bouwen. Maak dit mogelijk. Geef ons onze Regio Deal.

Op de foto staan Dhr Soederhuizen en mevrouw Dezentjé, omringd door Young Professionals en een delegatie vanuit de Drechtsteden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.