Foto-expositie vrijwilligerswerk naar De Stoof

05 november 2018 door Hennie van der Zouw
 Foto-expositie vrijwilligerswerk naar De Stoof

DORDRECHT - Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om de expositie Vrijwilligerswerk is overal te bewonderen? Goed nieuws: het kan nog. De expositie, georganiseerd door Vrijwilligershuis Drechtsteden, is voorlopig te zien in Trefpunt De nieuwe Stoof in Crabbehof. De expositie geeft een klein inkijkje in de diversiteit en breedte van vrijwilligerswerk.

Wethouder Peter Heijkoop heeft de expositie begin september officieel geopend in het Stadskantoor aan de Spuiboulevard. De wethouder benadrukte het belang van de inzet van vrijwilligers. ‘Als alle vrijwilligers in de stad besluiten om een dagje geen vrijwilligerswerk te doen, is er echt een probleem. Het is goed om hun belangrijke werk onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld met deze expositie. Bovendien maakt meedoen echt gelukkig. Daar ben ik van overtuigd. Vrijwilligerswerk speelt hierbij een belangrijke rol.’

Band
Een van de foto’s bij de expositie is van Voorleespret, de organisatie waarvan Ilse van Donkelaar de drijvende kracht is. Voorleespret regelt onder andere dat vrijwilligers bij gezinnen thuiskomen waar niet wordt voorgelezen. Ilse: ‘Je ziet vaak dat er een band ontstaat tussen de vrijwilliger en het gezin en dat is prachtig. Ik ben ook erg onder de indruk van het enthousiasme en de gedrevenheid van de vrijwilligers. Deze tentoonstelling is een goed initiatief.’

Boekje
De expositie sluit aan bij het boekje Vrijwilligerswerk is overal dat het Vrijwilligershuis in juni presenteerde tijdens de uitreiking van de VrijwilligersPassen. In dit boekje staan verhalen van vrijwilligers bij Dordt in Stoom, basisschool de Wereldwijzer, DordtYart, stichting ANDERS, Play it en de Swinhove groep. Het boekje is gratis af te halen bij het Vrijwilligershuis, Spuiweg 93 of bij de expositie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.