Wapens uit de Tweede Wereldoorlog opgevist in Zuidhaven

05 november 2018
Wapens uit de Tweede Wereldoorlog opgevist in Zuidhaven

DORDRECHT - Het heeft zelfs het landelijk nieuws gehaad: de opvissing van wapens uit de Tweede Wereldoorlog. In het weekend zag de politiej tijdens de surveillance dat er magneetvissers bezig waren in de Zuidhaven. Tijdens het gesprek met de vissers bleek dat er twee maal een geweer was opgevist. De visser vertelde dat hij op deze plek vorige week ook al een geweer had opgevist.

Het bleek in alle gevallen te gaan om een zogenaamde Mauser, welke door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt.

Om er zeker van te zijn dat er niet meer wapens zouden liggen heeft het dregteam van de Landelijke Eenheid een onderzoek ingesteld. Hierbij kwam nog een patroonhouder naar boven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.