Rolin den Heijer en Herman van der Graaf: 'Dordrecht moet aantrekkelijker worden vanaf het water'

05 november 2018 door Hennie van der Zouw
Rolin den Heijer en Herman van der Graaf: 'Dordrecht moet aantrekkelijker worden vanaf het water'

DORDRECHT - 'Dordrecht moet aantrekkelijker worden vanaf het water.' Dat stellen raadsleden Rolin den Heijer en Herman van der Graaf. Om dit voor elkaar te krijgen dienden zij namens hun partijen VVD en Beter Voor Dordt een motie in tijdens de afgelopen Gemeenteraadsvergadering.

Rolin: “Als je met je bootje Dordrecht aan wilt doen bijvoorbeeld om even een hapje en een drankje te nuttigen, zijn er nauwelijks aantrekkelijke plaatsen om aan te meren. Dit kan en moet beter, in anderen steden lukt dit toch ook!?.”

In de ingediende motie: “Een gastvrijer Dordt over water”, wordt gevraagd om aanlegsteigers toe te voegen in de Voorstraathaven, het opheffen van toegangsverbod voor recreatievaart in de Wolwevershaven en het verwijderen van de drempels die onderwater liggen in de Voorstraathaven.

Herman: “De drempels onder de Wijnbrug en Leuvebrug, liggen op slechts 50 centimeter beneden NAP en zorgen ieder seizoen weer voor schadegevallen aan vaartuigen. Behalve kostbaar, is schade aan je schroef ook nog eens erg gevaarlijk. Na passage van de drempel vaar je namelijk zo een van de drukste kruisingen van Europa op.”

’s Avonds in de commissievergadering is toegezegd dat na overleg met het waterschap is besloten dat de drempels voor de zomer van 2019 worden verwijderd. De drempels, ooit aangelegd als waterkering, dienen al tijden hun doel niet meer.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.