Krabbejanie van de Merwekrabbers is weggelopen

06 november 2018 door Hennie van der Zouw
Krabbejanie van de Merwekrabbers is weggelopen

DORDRECHT - De redactie van dordrecht.net ontving het volgende bericht van Krabbejanie, het schaap van de Carnavalsstichting De Merwekrabbers:

'Ik ben Krabbejanie, het schaap van Carnavalsstichting De Merwekrabbers. Om de zoveel jaar word ik door een groep carnavalsvierders ontvoerd.  Zij brengen me dan net op tijd terug voor de installatie. Dit keer ben ik echter een paar weken geleden zelf weggelopen". Ik heb me op een nacht bij Dierenasiel Louterbloemen gemeld met de bijgaande brief om mijn nek."

"Het bestuur van de Merwekrabbers is in grote paniek, want ze weten niet waar ik ben en de installatie van de nieuwe Prins Carnaval (Prins Krabbejanus XXXIV) is al aanstaande zaterdag in de Businessclub van FC Dordrecht."

"Bij Louterbloemen zorgen ze vast goed voor me tot aan de Prinseninstallatie."

Hier de brief van Krabbejanie:

Beste mensen van Louterbloemen,
Willen jullie mij alsjeblieft helpen? Mijn naam is Krabbejanie, ik ben het schaap van de Dordtse Carnavalsstichting De Merwekrabbers. Ieder jaar wordt bij de installatie de nieuwe Prins Carnaval op mijn rug rondgereden. Ook bij het afvoeren moet ik dit kennelijk vermakelijk vertoon ontberen.

Dat is misschien op zich niet zo erg, slechts twee maal per jaar in actie komen…, maar de rest van het jaar wordt er naar mij totaal niet omgekeken… Ik word achtergelaten in één of andere schuur, of in de berging onder de tribune van FC Dordrecht.

Ik word heel slecht onderhouden, en dan heb ik het niet eens over de voeding,… maar mijn koppie heeft het zwaar te verduren gehad al die jaren, mijn oren liggen er al een paar jaar half af, mijn staart hangt er voor schande bij en mijn mooie wollen vacht…, tja…, kijken jullie er zelf maar eens goed naar.

Aanstaande zaterdag is het openingsweekend van het Carnavalsseizoen en gaat het “feest” weer beginnen.

De Merwekrabbers installeren de nieuwe prins… Het is me allemaal een beetje teveel geworden en ik ben een paar weken geleden vanuit mijn tijdelijk verblijf bij FC Dordrecht weggelopen. Ik wilde wat van de wereld zien. Het is ook erg eenzaam in mijn eentje in zo’n donkere berging.

Misschien mag ik deze week bij jullie wat aansterken. Willen jullie dan de Merwekrabbers informeren dat ik bij jullie in goede handen ben. Misschien ben ik dan zaterdag weer een beetje opgeknapt en sterk genoeg om toch naar de Businessclub te gaan voor de installatie….

Dankjewel!
Krabbejanie

To zover de ontroerende brief van Krabbejanie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.