'Hollands Diep' laat je live kijken naar Hoorspel

07 november 2018 door Hennie van der Zouw
'Hollands Diep' laat je live kijken naar Hoorspel

DORDRECHT - Onder de titel City Sounds lanceert het vernieuwde Muziektheater Hollands Diep een nieuwe serie kleine theaterproducties die doordringen tot in de fijnste haarvaatjes van thuisstad Dordrecht. De eerste editie biedt meteen iets heel bijzonders: een live hoorspel waar je niet alleen naar luistert, maar ook naar kunt kijken!

Het stuk, met muziek, soundscapes, 2D en 3D beeldende elementen en met de opmerkelijke titel ‘Krijn kan weer pissen’, is gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van de Dordtse schrijver en dichter C. Buddingh’. De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 24 november tijdens Budding(h’) Poets in Schouwburg Kunstmin, een evenement waar literaire zwaargewichten als Anna Enquist en Ilja Leonard Pfeiffer hun opwachting maken.

In het live hoorspel volgen we schrijver Krijn. Hij werkt aan een nieuw boek en dat brengt de nodige spanning met zich mee. Midden in zijn scheppingsproces moet Krijn zien te dealen met het leven van alledag. Zijn gezinsleden, vrienden en werk dringen zich aan hem op, grijpen hem bij de strot. De stress bouwt zich vooral lichamelijk op, Krijn kan niet meer naar het toilet.

Met acht woordkunstenaars en twee foley-artiesten brengt Muziektheater Hollands Diep het verhaal naar het theater. Alsof je in een opnamestudio bent, hakken de vertolkers het verhaal, dat gaat over de afgrond tussen ons gedroomde en ons ware leven, in delen. De teksten, illustraties, klanken en muziek worden los van elkaar gepresenteerd. Pas in de hoofden van het publiek komen alle ingrediënten bijeen en vormt zich de voorstelling.

Met deze eerste productie in de serie City Sounds wil Muziektheater Hollands Diep bijdragen aan het literair-culturele leven in en rond Dordrecht, en jongere generaties beter bekend maken met het werk van hun illustere stadgenoot C. Buddingh’.

Woordkunstenaars: Erol Struijk, Merel Meijers, Pieter Kooiman, Marieke van Leeuwen, Dirce-Lene Evora, Jamie Quant, Wessel Klootwijk en Juno. Geluidsmakers (foley artists): Elise ’t Hart en Nils Davidse. Illustraties: Arjanne van Manen. Regie: David Prins.

Schouwburg Kunstmin, zaterdag 24 november 14:00 en 17:00 uur. Kaarten: € 7,50 inclusief drankje. Bezoekers van het evenement Budding(h’) Poets krijgen € 2,50 korting. Ga naar www.muziektheaterhollandsdiep.nl of www.facebook.com/muziektheaterhollandsdiep voor meer informatie en kaartverkoop.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.