Vier Dordtse bands in voorronden Grote Prijs van Dordt

08 november 2018
Vier Dordtse bands in voorronden Grote Prijs van Dordt

DORDRECHT - Maar liefst vier bands uit Dordrecht zitten bij de selectie van de Grote Prijs van Dordt, categorie ‘Bands’. Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat het bij de Grote Prijs van Dordt om bands uit de regio, tot voorbij Rotterdam. De Dordtse kanshebbers zijn: Global Hericide, Mary Syll, Stella Warden en Blunderbuzz. Zij gaan vanaf 15 december strijden om een plek in de finale en maken kans op prijzen die hun carrière een stapje verder kunnen helpen.

De Grote Prijs van Dordt, voorheen Band Boost is een duw in de rug van ambitieuze artiesten. De Popcentrale in Dordrecht biedt hierbij ondersteuning aan de artiesten, door middel van aansluitende prijzenpakketten, samenwerkingen met belangrijke partijen in de stad en heeft een podium.

De laatste editie van de Band Boost werd gewonnen door metalband The Great Hurricane Escape. Zij wonnen daarmee onder andere een optreden op Wantijpop, wat voor veel bands een belangrijke mijlpaal is. Zij spelen 5 januari 2019 ook op een speciale Grote Prijs van Dordt Showcase in de Power Stage van Bibelot, samen met tweede prijswinnaar No More Heroes uit Zwijndrecht.

Voorronden

Voorronde 1: LOUD
Zaterdag 15 december 2018

Global Hericide - Hardcore Punk, Dordrecht
Tin Man Syndrome - Alternative Hardrock/Nu-Metal, Rotterdam
Urban Distortion - Alternative Rock, Schiedam
Vermin - Doom Death Groove, Spijkenisse
Shabby Harry's - Smoking gun trash rock 'n roll, Rotterdam

Voorronde 2: ROCK
Zaterdag 19 januari 2019

Graftak - Poppunk/rock, Rotterdam
Bone Yard - alternative rock, Schiedam
Mental Shift - Shoegaze/Alt.Rock, Zwijndrecht/H.I. Ambacht
Mr Overdrive - Alternative Rock, Rotterdam
Rockford - Rock/Stoner, Noordhoek

Voorronde 3: POP
Zaterdag 16 februari  2019

Mary Syll - Pop, Dordrecht
Shortout Kid - Indie, Rotterdam
Stella Warden - Pop, Dordrecht
The Beatnik - Pop/soul/rock/funk, Rotterdam
Van Bezemwijk - Nederpop, Barendrecht/Rotterdam

Voorronde 4: POP/ROCK
Zaterdag 16 maart  2019

There There - Rock, Breda
Sticky Sweet - Alternative Rock, Rotterdam
Hidden Doors - Rock n' Roll, Barendrecht
SPIRITBOX - Alternative, indie, rock, Breda
Blunderbuzz - Europeana rock, Dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.