Gemeente bekrachtigt medewerking aan Dordts restwarmtenet

23 maart 2012
Gemeente bekrachtigt medewerking aan Dordts restwarmtenet

DORDRECHT - Gemeente Dordrecht heeft ingestemd met een kader- en infraovereenkomst en een uitvoeringsakkoord met duurzaam energie- en afvalnutsbedrijf HVC. Hiermee bekrachtigt ze haar medewerking aan de aanleg van een restwarmtenet in Dordrecht door HVC. Dit restwarmtenet zal in de toekomst woningen en bedrijven voorzien van warmte afkomstig van de afvalenergiecentrale van HVC op de Baanhoekweg. Zo wordt een aanzienlijke CO2-reductie verwezenlijkt.

In 2011 ondertekenden gemeente Dordrecht, HVC en woningcorporaties Woonbron en Trivire een intentieverklaring om samen aan dit project te werken. Waarschijnlijk geven alle betrokken partijen nog vóór de zomervakantie hun medewerking aan het restwarmtenet.
Het doel is dat in 2020 (het equivalent van) 6400 woningen zijn aangesloten op het restwarmtenet. Een huishouden dat gebruik maakt van restwarmte stoot 70% minder CO2 uit dan een regulier huishouden met een CV-installatie.

De gemeente wil dat Dordrecht in 2015 11% minder energie verbruikt ten opzichte van 2009. Ook moet dan 3% van de verbruikte energie in Dordrecht duurzaam zijn opgewekt. Het restwarmtenet geeft voor 25% invulling aan deze ambities. Het restwarmtenet draagt aanzienlijk bij aan een duurzamer Dordrecht. Het Dordtse college van burgemeester en wethouders heeft het daarom als impulsproject benoemd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.