Eenrichtingverkeer Lange Geldersekade voor kadevernieuwing

26 april 2018
Eenrichtingverkeer Lange Geldersekade voor kadevernieuwing

DORDRECHT - Dinsdag 1 mei start aannemersbedrijf De Vries met het vervangen van de kademuur van de Lange Geldersekade. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk om eenrichtingverkeer in te stellen. Dit betekent dat autoverkeer de Prinsenstraat en Lange Geldersekade kunnen gebruiken om de stad in te rijden. Voor de stad uit geldt een omleidingsroute.

De omleidingsroute stad uit gaat via de Nieuwe Haven, 't Vlak, Aardappelmarkt, Grote Markt en Wijnstraat. Of via de Houttuinen, Varkenmarkt, Grote Markt en Wijnstraat. De poller bij de Grote Markt staat tijdens de omleiding naar beneden. De omleiding geldt voor ruim een half jaar.

App
Tijdens de werkzaamheden informeert aannemersbedrijf De Vries Werkendam via een app over de bereikbaarheid, planning en andere zaken die met de uitvoering te maken hebben. De app is te downloaden op een mobiele telefoon of tablet. Zoek in de Apple Store of Google Play Store op: Project Lange Geldersekade.

De Vries vervangt de komende tijd zowel de Lange Geldersekade als de Korte Engelenburgerkade.  Onderaannemer Gebroeders Van Kessel voert de werkzaamheden aan de bestrating uit. De bestrating van de Houttuinen is inmiddels volledig vernieuwd. De karakteristieke kinderkopjes zijn afgezaagd en met de platte kant naar boven gelegd. Dat is met name voor fietsers een stuk prettiger.

Meer informatie over het project is te vinden op www.dordrecht.nl/geldersekade.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.